Дуже добра новина: міністр закордонних справ Фінляндії про те, що США та Німеччина відправлять танки в Україну

01:07 25 січня 2023 р.

Фото до новини

Міністр закордонних справ Фінляндії Пекка Хаавісто привітав повідомлення у вівторок про те, що Сполучені Штати та Німеччина планують відправити бойові танки в Україну.

Про це інформує CNN, пише Dailylviv.com.

Німецьке інформаційне видання Der Spiegel повідомило у вівторок, що Німеччина має намір поставити Україні свої танки Leopard 2 з посиланням на неназвані джерела. CNN звернувся до уряду Німеччини за коментарем у вівторок увечері, але не отримав відповіді.

Тим часом адміністрація Байдена завершує плани виряджання американських танків Abrams в Україну і може зробити заяву вже цього тижня, за словами трьох американських чиновників, знайомих з обговореннями.

Хаавісто зазначив, що доки немає «остаточного підтвердження» рішення Німеччини, "може бути зв’язок» між обома подіями". Минулого тижня Німеччина повідомила США, що не надсилатиме свої танки Leopard, якщо США також не погодяться відправити свої танки Abrams.

«Тепер, звичайно, якщо "Леопард-2" рухається, а "Абрамс" - на стороні США, Україна отримає ту зброю, яка їй потрібна для захисту своєї території, — сказав міністр закордонних справ Фінляндії CNN. - Дуже добрі новини».

Франція планує передати Україні важкі танки Leclerc - Макрон

Польща передасть танки Leopard без згоди Німеччини - Моравецький

1% ВВП Естонії: країна віддає Україні всі 155 мм гаубиці

Кораблі, які належали Великобританії, вийшли в море під українським прапором

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів