Франція планує передати Україні важкі танки Leclerc - Макрон

13:48 23 січня 2023 р.

Фото до новини

Це спільне рішення, яке ухвалюється за трьома критеріями

Про це повідомило Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Франція не виключає передачі Україні важких танків Leclerc, заявив президент Франції Емманюель Макрон. Про це очільник держави розповів після зустрічі з канцлером Німеччини Олафом Шольцем, яка відбулася з нагоди 60-річчя підписання франко-німецького договору про дружбу.

Емманюель Макрон заявив на вечірній прес-конференції, що Міністерство оборони Франції розглядає постачання танків Leclerc.

«Я просив міністра оборони над цим попрацювати. Нічого не виключено. Це спільне рішення, яке ухвалюється за трьома критеріями. По-перше, як ми це робимо з початку війни – не ескалація конфлікту. По-друге, це має бути реальна й ефективна підтримка наших українських друзів. Третій критерій – не підірвати нашу власну обороноздатність, зокрема нашу критичну інфраструктуру. Залежно від цих критеріїв і координації наших зусиль з нашими головними союзниками, включаючи Німеччину, ми працюватимемо над цим найближчими днями й тижні», - сказав Макрон.

Канцлер Олаф Шольц заявив, що його уряд наразі не ухвалив рішення про передачу Україні танків Leopard, оскільки для цього потрібна тісна координація з західними союзниками.

Польща передасть танки Leopard без згоди Німеччини - Моравецький

Бундесвер готується передати Україні 19 танків Leopard 2A5, - Spiegel

Польща створить антиросійську коаліцію без Німеччини, - Моравецький

Німеччина не заперечуватиме якщо Польща вирішить передати Україні танки Leopard, - Бербок

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів