Кораблі, які належали Великобританії, вийшли в море під українським прапором

09:49 23 січня 2023 р.

Фото опублікував UkDefenceJournal, їх зробив фотограф Дейв Каллен.

Фото опублікував UkDefenceJournal, їх зробив фотограф Дейв Каллен.

Кораблі, які раніше належали Королівським Військово-морським силам, зараз проходять навчання і нещодавно вперше вийшли в море під українським прапором.

Про це інформує  UK Defense Journal, пише Dailylviv.com.

Мінні мисливці тепер називаються «Чернігів» (колишній HMS Grimsby) і «Черкаси» (колишній HMS Shoreham).

Судна проводять регулярне навчання, щоб ознайомити нові екіпажі зі своїми системами.

Судна призначені для розмінування мілководних прибережних вод і виготовлені зі склопластику, щоб зменшити їхні магнітні та акустичні сигнатури, що ускладнює їх виявлення мінами. 

Нагадаємо, що у 2021 році Велика Британія передає Україні два міношукачі класу «Sandown».

Сполучене Королівство оголосило в рамках «Документу оборонного командування»,  який описує форму та розмір британської армії на наступні роки, що воно виводить з експлуатації свої кораблі класу Sandown і Hunt, оскільки Королівський флот  переходить на автономні платформи для мінно-пошукових робіт.

«Найближчим часом ВМС України очікує передання двох кораблів типу «Sandown», які зараз перебувають у Королівських ВМС Великої Британії, після їх повного аудиту, ремонту, модернізації, дообладнання та відповідної підготовки ВМС України. Крім того, за вимогами ВМС України буде побудовано вісім ракетних катерів, перші два з яких будуть побудовані безпосередньо у Великій Британії, а інший – вже в Україні. Також планується допомога Великої Британії у будівництві військово-морських баз на Азовському та Чорному морях».

Анонсуючи меморандум, посольство Великої Британії в Києві ще у 2021 році заявляло :

«На борту HMS DEFENDER в Одесі міністр оборонних закупівель Великої Британії Джеремі Куїн та заступник міністра оборони України Олександр Миронюк підписали важливий Меморандум про реалізацію проєкт військово-морського партнерства між консорціумом британської промисловості та ВМС України.

Меморандум передбачає спільне британсько-українське проєктування та будівництво військових кораблів, будівництво двох військово-морських баз. Це наступний крок у розвитку двостороннього співробітництва Великої Британії та України у зміцненні Військово-морських сил України, які стикаються з постійними небезпеками в Чорному та Азовському морях».

Великобританія надала Україні обладнання для розмінування відвойованих територій

Велика Британія передає Україні підводні дрони – мисливців за мінами

В Україні придумали як знешкоджувати міни олівцем

В Україну прибули бойові гелікоптери Sea King з Великобританії, - міністр (відео)

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів