Велика Британія передає Україні підводні дрони – мисливців за мінами

16:15 1 вересня 2022 р.

Фото до новини

Велика Британія передасть шість підводних дронів – мисливців за мінами, а також забезпечить відповідне навчання, щоб допомогти Україні очистити берегову лінію.

Про це інформує Генштаб ЗСУ, пише Dailylviv.com.

Міністерство оборони Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії офіційно інформує, що Сполученого Королівства передає підводні безпілотні мінні мисливці, щоб допомогти Україні очистити берегову лінію

Упродовж найближчих місяців Королівський флот і наші американські партнери навчать користуватися автономними мінно-пошуковими апаратами десятки українських військовослужбовців.

Сполучене Королівство надає Україні підводні безпілотні дрони та навчає українських військовослужбовців у Британії використовувати їх для очищення берегової лінії від мін.

Для виявлення російських мін у водах біля узбережжя України в країну відправлять шість автономних мінно-пошукових апаратів. Три з них будуть надані зі складів ЗС Сполученого Королівства, а ще три будуть придбані у промисловості.

Легкий автономний апарат призначений для використання на мілководних узбережжях, ефективно працює на глибині до 100 м для виявлення, локалізації та ідентифікації мін за допомогою набору датчиків, щоб ВМС ЗС України могли їх знищити.

Протягом найближчих місяців десятки військовослужбовців ВМС ЗС України навчаться користуватися безпілотниками, перший курс вже розпочато.

росія використовуєпродовольство як зброю, знищуючи українське сільське господарство та блокуючи чорноморські порти країни, щоб перешкодити експорту, що призвело до руйнівних наслідків для найбідніших верств населення світу, оскільки ціни на продукти харчування зростали.

Невелика кількість кораблів, що перевозили зерно, покинула Україну після того, як у липні ООН уклала угоду щодо дозволу на експорт продовольства, але спробам вивезти продовольство з країни продовжують заважати морські міни, залишені російськими військами вздовж узбережжя України.

Міністр оборони Сполученого Королівства Бен Уоллес заявив: «Не можна дозволити цинічним спробам росії вимагати викуп за світові запаси продовольства. Це життєво важливе обладнання та підготовка допоможуть Україні зробити свої води безпечними, допомагаючи налагодити  шлях зерна до решти світу та підтримуючи Збройні Сили України у прагненні захистити своє узбережжя та порти».

Тритижневі навчальні курси разом із Шостим флотом ВМС США проводитиме група Королівського військово-морського флоту з питань занурення та використання загроз. Маючи значний досвід використання обладнання, вони проводитимуть навчання на морі, щоб керувати апаратами та інтерпретувати дані, які вони надсилають назад, щоб ідентифікувати макети мін.

Перший морський лорд і начальник штабу Королівських ВМС Адмірал сер Бен Кі, сказав: «Завдяки професійним умінням, яким тут навчають, наші українські союзники зможуть очистити власні води від мін. Ця зброя вражає судноплавство без розбору, але особливо впливає на цивільний рух і торгівлю, а також має руйнівний вплив на свободу судноплавства в Чорному морі. Це навчання є ще однією потужною демонстрацією постійної відданості Сполученого Королівства Україні в її боротьбі за захист своєї країни та відсічі російській агресії».

Капітан Королівських ВМС Бен Вікері з дайвінгу та протимінної боротьби, сказав: «Український персонал неймовірний, і це задоволення працювати з ним і допомагати їм у їхній боротьбі захищати свою Батьківщину від агресії, від якої вони зараз страждають. Ці неймовірні, вмотивовані та дуже професійні моряки взялися за це завдання та досягли неймовірного прогресу, отримавши чудовий рівень майстерності. Я надзвичайно пишаюся ними, а також фахівцями з водолазів-розміновувачів Королівського флоту та фахівців з протимінної боротьби, які проводять навчання, стоячи пліч-о-пліч – вони сильніші разом, щоб досягти цієї життєво важливої навчальної місії, керуючись нашими спільними цінностями та спільним зв’язком».

Королівський флот також навчає українських моряків керувати кораблями тральщиками-шукачами мін класу «Сендаун».

Міністр Збройних Сил Сполученого Королівства, член парламенту Джеймс Гіппі та його український колега заступник Міністра оборони України Володимир Гаврилов відвідали українських моряків у липні, щоб спостерігати, як стажери відпрацьовують ключові навички на морі, такі як тренування зі зброєю та контроль за пошкодженнями, а також навчаються керувати механізмами на суднах.

Сполучене Королівство також очолює велику міжнародну програму навчання до 10 000 українських новобранців-добровольців основним військовим навичкам, на підтримку якої Канада, Данія, Фінляндія, Швеція, Норвегія, Нова Зеландія, Литва та Нідерланди оголосили про згоду.

Джонсон озвучив, яке нове озброєння надійде в Україну в рамках додаткової допомоги

Великобританія за повний відхід російських військ з території України

Прем'єр Великобританії назвав наступну ціль Путіна

Лондон має намір надати 30 млн євро на зарплату українським військовим

Великобританія ініціює надання ракет Harpoons для захисту Одеси

Британія скеровує в Україну броньовані машини Mastiff

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів