Інженерні війська отримають новітні засоби розмінування

13:15 4 листопада 2019 р.

Фото до новини


Фото: mil.gov.ua

У військових частинах оперативного забезпечення Збройних Сил України введено підрозділи, які займатимуться розмінуванням і протидією саморобним вибуховим пристроям.

Про це повідомили в понеділок, 4 листопада, у міністерстві оборони України, де також розповіли: «Про це розповів начальник інженерних військ ЗСУ й  Центрального управління інженерного забезпечення Головного управління оперативного забезпечення ЗСУ – генерал-майор Юрій Лукашик. За його словами, фахівці за цим напрямком проходитимуть підготовку у Центрі розмінування в Кам’янці-Подільському».

Юрій Лукашик також наголосив зазначив: «Наступного року для цих підрозділів буде закуплено новітні засоби з розмінування та протидії саморобним вибуховим пристроям. Зокрема і роботизовані системи. Такі засоби та системи вже є на озброєнні в Центрі розмінування Головного управління оперативного забезпечення ЗС України. Вони себе дуже добре зарекомендували в міжнародних операціях з підтримання миру та безпеки в Косово та Афганістані».

Генерал-майор також зазначив: «Розмінування та протидія саморобним вибуховим пристроям – це найвищий рівень підготовки сапера. Фахівці Російської Федерації активно використовують такого типу мінно-вибухові пристрої в районі проведення ООС у Донецькій та Луганській областях. Вибухові предмети можуть бути встановлені у будь-які побутові предмети і призводити до жертв як серед військових, так і серед мирного населення».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів