Американські війська залишаться в Польщі надовго, - Джо Байден

10:01 3 листопада 2022 р.

Фото до новини

Президент США Джо Байден заявив, що американські війська залишаться в Польщі.

Відповідаючи на запитання Польського радіо, Білий дім раніше припустив, що додаткові сили США, спрямовані на східний фланг НАТО, не покинуть Європу в осяжному майбутньому, пише Dailylviv.com.

Подробиці з Вашингтону повідомляє кореспондент Польського радіо Марек Валкуський.

Кореспондент Польського радіо запитав президента Джо Байдена, як довго він має намір залишити американські війська в Польщі та інших країнах НАТО. «Вони залишаться там надовго», — відповів Джо Байден, покидаючи Східну кімнату Білого дому після свого виступу на тему економіки.

У понеділок координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі натякнув, що додаткові війська США залишатимуться на східному фланзі НАТО довше, зокрема в Польщі. «Президент Байден відправив додаткові 20 тисяч американських військових до Європи, і тепер ми запровадили механізм, за допомогою якого вони можуть залишатися там на ротаційній основі принаймні в осяжному майбутньому», – сказав Джон Кірбі у відповідь на запитання Польського радіо.

Координатор зі стратегічних комунікацій Білого дому додав, що безпековий ландшафт у Європі змінився після російського вторгнення в Україну.

Захищатимуть кожен дюйм території: додаткові війська США залишаться на східному фланзі НАТО

Вище військове керівництво рф обговорювало, коли і як москва може застосувати тактичну ядерну зброю в Україні — NYT

70 норвезьких інструкторів навчають українських військових

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів