Захищатимуть кожен дюйм території: додаткові війська США залишаться на східному фланзі НАТО

22:46 1 листопада 2022 р.

Фото до новини

У Білому домі заявили, що додаткові війська США, розгорнуті у зв’язку з російським вторгненням в Україну, залишаться на східному фланзі НАТО, включаючи Польщу, щонайменше в осяжному майбутньому.

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Відповідаючи на запитання Польського радіо про розміщення Росією гіперзвукових ракет у Білорусі, координатор зі стратегічних комунікацій Білого дому Джон Кірбі наголосив на прихильності США до статті 5 Північноатлантичного пакту.

Під час віртуального брифінгу в Білому домі Джон Кірбі заявив, що Білорусь підтримувала, постачала та приймала російські війська ще до часу вторгнення в Україну. «Однак ми не бачимо жодних ознак того, що самі білоруси зацікавлені у втягуванні у війну в Україні», — сказав він.

Кірбі додав, що США дуже серйозно ставляться до безпеки східного флангу. «Саме тому президент Байден відправив додаткові 20 тисяч американських військових до Європи, і тепер ми запровадили процедуру, за якою вони можуть залишатися там на ротаційній основі принаймні в осяжному майбутньому», — сказав Кірбі, додавши, що це було відповіддю на зміни ландшафту безпеки в Європі. Координатор зі стратегічних комунікацій Білого дому наголосив на прихильності США спільній обороні в рамках НАТО. «Незалежно від того, чи йдеться про гіперзвукові ракети чи іншу зброю, ми дуже серйозно ставимося до зобов’язань за статтею 5», — сказав він, відповідаючи на запитання кореспондента Польського радіо Марека Валкуського.

Джон Кірбі знову заявив, що США захищатимуть кожен дюйм території НАТО.

США без попередження розгорнули бригаду 101-ої десантної дивізії поряд з кордоном України у Румунії (доповнено, відео)

Київ, Львів, Одеса - потенційні цілі для варварських атак путіна, - адмірал Ставрідіс

До Румунії увійшли батальйон Нацгвардії США і загін F-35

Італійські винищувачі підняли в повітря через російські літаки поблизу кордонів Польщі

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів