У Білорусь могли завезти гіперзвукові ракети Кинджал, - британська розвідка

10:32 1 листопада 2022 р.

Фото до новини

Британська розвідка в сьогоднішньому огляді війни РФ проти України припустила, що РФ могла завезти до Білорусі гіперзвукові ракети "Кинджал", які можуть запускатися з МіГ-31К ВКС РФ, що дислокуються на аеродромі в Мачулищах.

Розвідка оприлюднила супутникове фото аеродрому від 17 жовтня, де видно дві одиниці МіГ-31К ВКС РФ та 7-метровий ракетний контейнер, де, ймовірно, можуть зберігатися ракети «Кинджал», пише Dailylviv.com.

В огляді наголошують, що РФ застосовувала ці ракети під час війни проти України, але їх використовували рідко, можливо, через їхню малу кількість.

«З дальністю понад 2000 км, розміщення «Кинджалів» у Білорусі дає Росії невелику перевагу щодо поразки цілей всередині України. Найімовірніше, розгортання здійснювалося для того, щоб дати сигнал Заходу і представити Білорусь як дедалі більш залучену у війну», — вважають в оборонному відомстві Британії.

Отже розвідка Британії припускає те саме, що моніторингова група «Беларускі Гаюн" 18 жовтня.

Беларускі Гаюн нагадує, того дня він підтвердив, що 16 жовтня до Білорусі прибули саме три літаки спецмодифікації Міг-31К, які можуть нести на собі гіперзвукові аеробалістичні ракети Х-47М2 «Кинджал» і здатні запускати їх на відстані 2000 км.

"Тоді ж ми писали, що разом із Міг-31К до Білорусі могли привезти й гіперзвукові ракети «Кинджал». Припущення було зроблено спираючись на те, що 16 жовтня, на аеродром «Мачулищи» з РФ прилітали три військово-транспортні літаки Іл-76 ВКС РФ (RF-86902, RF-76722, RF-76724), які цілком могли привезти ракети для запусків з МІГ-31К",- пише Беларускі Гаюн.

30 російських ракет Х-47 Кинжал можуть бути націленими на територію України

Іран готується відправити Росії 1000 додаткових одиниць зброї, включаючи балістичні ракети

Скільки ще є високоточних ракет у Росії

З 29 об'єктів в Україні сім не було вражено, як це планувало міноборони, - Путін

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів