У Львові госпіталізовано 19 отруєних у кафе «Імперія»

20:32 7 липня 2016 р.

Фото до новини


Фото: 112.ua

Зі слів власника закладу громадського харчування, гостина була замовлена на 35 осіб, однак під час святкування кількість людей збільшилась до 100 осіб, які приносили з собою продукти харчування.

«Станом на 7 липня отримані повідомлення щодо реєстрації випадків гострої кишкової інфекції у 19 осіб, які пов’язують своє захворювання з вживанням продуктів харчування 4 липня у кафе «Імперія», – повідомили в четвер у Львівському обласному лабораторноиу центрі Держсанепідслужби України, де також розповіли подробиці:

«Зі слів власника кафе, гостина була замовлена на 35 осіб, однак під час святкування кількість людей збільшилась до 100 осіб, які приносили з собою продукти харчування. Нині госпіталізовано 17 осіб, двоє відмовились від госпіталізації та обстеження. Географія спалаху розширилися – крім львів’ян, є хворі із сіл Великі Грибовичі, Куликів, Дорошів, Нове Село.

Спільними симптомами захворювання є підвищення температури тіла 38-39С, блювота, пронос, явища загальної інтоксикації. При опитуванні госпіталізованих осіб встановлено, що хворі вживали язик заливний, риба фарширована, шашлик із свинини, м’ясна нарізка, кавун, суші.

У домашніх осередках відібрано: п’ять змивів на патогенну та умовно – патогенну мікрофлору Проведено заключну дезінфекцію у семи вогнищах. Фахівцями ДУ «Львівський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» надіслано рекомендації в кафе «Імперія» щодо дотримання дезінфекційного режиму, використання дезінфекційних засобів при поточній дезінфекції, додержання температурного режиму при зберіганні швидкопсуючих продуктів, своєчасного проходження медоглядів працівниками кафе та дотримання вимог законодавства при приготуванні страв.

По даному факту Шевченківським районним відділом поліції Львова відкрито 6 липня кримінальне впровадження відповідно до частини 1 статті 325 Кримінального кодексу України. Фахівців Львівського міського відділу ДУ «Львівський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» залучено до проведення розслідування.

На лабораторне дослідження відібрано продукти харчування – дві проби (налисники з м’ясом, язик відварний до салату ), вода водопровідна – одна проба, 20 змивів на наявність умовно патогенної та патогенної флори; обстежено двох працівників. Під час епідеміологічного розслідування спалаху у кафе «Імперія» виявлено ряд недоліків, які могли ймовірно посприяти виникненню спалаху: відсутня гаряча проточна вода (бойлер не функціонує); не створені умови для приготування замовлених страв на святкування; відсутні відповідні виробничі цехи та технологічне обладнання для приготування даних продуктів харчування; відсутні супровідні документи, які засвідчують якість та безпеку продукції; відсутні умови для миття та обробки яєць; не дотримуються правила миття столового посуду; не проводиться дезінфекція столового посуду із-за відсутності деззасобів;ідсутні інструкції «Правила миття посуду» ; в закладі не проводиться обробка поверхонь технологічного обладнання, виробничого інвентарю та приміщень із-за; відсутності деззасобів, дозволених до використання в Україні; не представлено дані щодо проведення гігієнічного навчання та здачі заліку по санітарному мінімуму, при опитуванні кухар правилами приготування їжі і їх доготовки не володів; не проводиться огляд персоналу на наявність гнійничкових захворювань; відсутній журнал обліку; відсутній контроль за якістю сировини та готової продукції, не проводиться відомчий лабораторний контроль; не представлені особові медичні книжки працівників кафе; не представлені технологічні карти на приготування страв в кафе; кухонний інвентар не промаркований, розділовий-промаркований частково (не за санітарними правилам) ; прибиральний інвентар в недостатній кількості та не промаркований; відсутні стікери (де вказано час і дату приготування) на продуктах, що зберігаються в холодильнику; порушується товарне сусідство.

З працівниками кафе проведена роз’яснювальна робота щодо покращення протиепідемічних заходів. Проведено заключну дезінфекцію на об’єкті. Потерпілим пацієнтам в стаціонарних умовах проводиться повний комплекс клініко-лабораторних обстежень, надається необхідний об’єм медичної допомоги відповідно до клінічних протоколів. Протиепідемічні заходи тривають, списки контактних осіб уточнюються».

Про це повідомили сьогодні, 7 липня, на сайті Державної санітарно-епідеміологічної служби України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів