З 541 працівника ТЦК, яких перевірило НАЗК, тільки у 8 - ознаки корупції

13:01 21 травня 2024 р.

Фото до новини

Національне агентство з питань запобігання корупції перевірило декларації 541 посадовця керівного складу ТЦК, у 8 з них виявили ознаки порушень

Матеріали щодо цих людей передали до правоохоронців, повідомила голова комітету з питань антикорупційної політики у ВР Анастасія Радіна, пише  DailyLviv.com.

"Перевірка статків співробітників ТЦК та ВЛК триває. Разом із колегами у антикорупційному комітеті заслухали НАЗК щодо результатів роботи по цьому напрямку.

Читайте також: Стало відомо, за що синові керівника районного ТЦК Львова подарували будинок

Наразі НАЗК перевірило третину посадовців керівного складу ТЦК (541 із приблизно 1700 осіб, за даними Агентства).

НАЗК передало до правоохоронних органів матеріали щодо восьми працівників ТЦК. У них сукупно виявлено ознаки незаконного збагачення на 265 млн гривень, необґрунтованих активів на 6 млн гривень, та недостовірних даних у декларації на 7 млн гривень" - зазначила нардепка.

Читайте також: Керівництво військкомату та ВЛК «заробили» понад $1 млн на ухилянтах

За словами Радіної, наразі триває моніторинг способу життя ще 28 і повна перевірка декларацій ще 5 посадовців керівного складу ТЦК. Вона підкреслила, що "щонайменше дві декларації співробітників ТЦК отримали вищий показник ризикованості, ніж десятки тисяч декларацій інших посадовців з різних органів".

Нагадаємо, що у вересні 2023 року Львівський обласний ТЦК та СП пообіцяв не толерувати корупцію.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів