На базарі у Гданську українець торгував боєприпасами

10:24 21 травня 2024 р.

Фото до новини

Поліціянт з Гданська затримав двох чоловіків, які продавали на ринку боєприпаси до вогнепальної зброї.

Затриманих звинуватили у спробі торгівлі боєприпасами без відповідного дозволу. Торгівцям заборонили виїзд за межі Польщі. Про це інформує InPoland, пише  DailyLviv.com.

Як повідомили у пресслужбі поліції Гданська, 18 травня один зі співробітників, який того дня був вихідний, затримав на базарі двох чоловіків, які торгували боєприпасами. Це сталося випадково. Правоохоронець прямував до зони садівництва, а дорогою помітив пластикову коробку, в якій були предмети, схожі на кулі. Поліціянт затримав двох продавців: 52-річного громадянина рф та 41-річного громадянина України.

Читайте також: Українці, засуджені в Польщі, відбуватимуть покарання в Україні

У чоловіків вилучили 10 боєприпасів. Експерт-балістик встановив, що це пістолетні набої калібру 8 мм до газової зброї, на володіння якою потрібен дозвіл. Затриманих звинуватили у спробі торгівлі боєприпасами без необхідного дозволу, а також помістили під нагляд поліції та заборонили залишати країну.

У Польщі торгівля боєприпасами без необхідного дозволу карається позбавленням волі на строк до 10 років. Таке ж покарання передбачено і за спробу торгівлі.

Читайте такожУкраїнець в Польщі вдавав зі себе працівника банку та обкрадав людей

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів