У Львові вшанують чотири родини-праведників світу з чотирьох областей

18:53 21 травня 2024 р.

Фото до новини

Звання праведника народів світу – найвища нагорода Держави Ізраїль, що надається неєвреям, які з ризиком для власного життя допомагали євреям пережити Голокост.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com. Посольство Держави Ізраїль в Україні разом з Львівською міською радою вшанують чотири родини – з Львівської, Волинської, Тернопільської та Івано-Франківської областей, визнаних праведниками народів світу за те, що вони хоробро рятували життя євреїв під час Голокосту. Урочисте нагородження відбудеться у четвер, 23 травня.

Звання праведників народів світу буде присвоєне: Романиці Михайлу, мешканцю Івано-Франківської області; Пахольчукам Іоні та Ірині, мешканцям Волинської області; Банько (Кулембі) Юлії з Тернопільської області; Комарницьким Михайлу і Анні та їхній доньці Галині з Львівської області.

Довідка

Звання праведника народів світу – найвища нагорода Держави Ізраїль, що надається неєвреям, які з ризиком для власного життя допомагали євреям пережити Голокост. Це звання висловлює вдячність Держави Ізраїль та єврейського народу тим, хто допомагав євреям у найчорніші дні їхньої історії.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів