У Варшаві відбудеться концерт солідарності з Україною

10:17 20 березня 2022 р.

Фото до новини

У неділю о 19-ій годині у концертній студії Вітольда Лютославського у Варшаві відбудеться благодійний симфонічний оркестр на підтримку України, яка бореться.

Від початку російського вторгнення в Україну Польське радіо солідарне з українцями, які борються, та допомагає утікачам від війни. У неділю о 19:00 у концертній студії Вітольда Лютославського у Варшаві відбудеться благодійний симфонічний концерт «Солідарні з Україною. Одним голосом». Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

Польське радіо організовує його разом із Національним центром культури, який уже багато років популяризує українську культуру та її творців у Польщі. Поруч з Оркестром Польського радіо у Варшаві на сцені виступатимуть видатні солісти: композиторка і співачка Аґата Зубель та українська оперна та концертно-камерна співачка (сопрано) Ольга Пасічник, яка вже багато років живе в Польщі. Під час концерту ми почуємо лише твори українських композиторів: Мирослава Скорика, Юрія Ланюка, Олександра Шимка та Левка Ревуцького.

Директорка Другого каналу Польського радіо Малґожата Малашко-Стасєвич наголошує, що концерт стане нагодою познайомитися з музикою та культурою України. «Ми знаємо багато про культуру агресора, часто могутню і велику, а про культуру тих, на кого напали, майже нічого, тому цей концерт – це не лише можливість надати фінансову допомогу. Давайте проведемо цей урок. Давайте вивчати цю культуру», – звертається Малґожата Малашко-Стасєвич.

Художній керівник Оркестру Польського радіо Міхал Кляуза наголошує, що концерт є виразом солідарності та шаною для українців, котрі борються. «Кожен з нас допомагає так, як може, і як митці ми хочемо віддати шану народу, яка збройно захищає не тільки свою батьківщину, а й захищає нас, бо, дивлячись на карту, можна побачити, що може статися, якщо біля нашого східного кордону з’явиться ця варварська російська армія», – підкреслює Міхал Кляуза.

Ольга Пасічник наголошує, що концерт з українською музикою – дуже потрібна ініціатива. «Щиро дякую Польському радіо, а також кожній польській інституції, яка зараз бере участь не лише в найбільш потрібних зборах коштів, і я дякую вам за це, але й дає Україні шанс на її сценах, аби Україна дістала мікрофон і українським голосом могла щось сказати про себе як про країну з прекрасною культурою, музикою, красивою мовою, гарною поезією та літературою», – розповідає співачка.

У першій частині концерту Ольга Пасічник заспіває твір на слова поета Богдана-Ігоря Антонича та композиції львівського музиканта Юрія Ланюка. Аґата Зубель виконає «Гімн самотності» на текст Галіни Посвятовської та музику Олександра Шимка. Після перерви глядачі почують симфонію Лева Ревуцького.

Усі кошти від заходу будуть передані через Карітас на допомогу Україні. Квитки на пожертвування можна придбати в магазині Польського радіо та перед концертом. До та під час концерту волонтери Карітасу збиратимуть пожертви. Також можна підтримати акцію, надіславши SMS із написом: Ukraina на номер 72052 (2,46 злотих з ПДВ) або переказавши будь-яку суму банківським переказом на рахунок 70 1020 1013 0000 0102 0002 6526. Збір коштів триватиме до 27 березня. Концерт транслюватиметься на Другому каналі Польського радіо, на Facebook та YouTube, а також на сайтах Dwójka та Польського радіо. Його можна буде теж подивитися на TVP Kultura.

Польща збільшує армію вдвічі: Анджей Дуда підписав закон Про захист вітчизни

Польща запропонувала ввести миротворців в Україну

У Лондоні і Даремі сьогодні лунатимуть дзвони в унісон зі львівськими

Заповідник Тустань відновлює прийом відвідувачів. Наразі безкоштовний

У храмі на Львівщині замироточила ікона: що вона віщує (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів