У Лондоні і Даремі сьогодні лунатимуть дзвони в унісон зі львівськими

11:22 20 березня 2022 р.

Фото до новини

У неділю, 20 березня, о 16.00 за місцевим часом (о 18.00 за київським) дзвони соборів Лондона і Дарема залунають на знак єдності та солідарності з народом України, разом із дзвонами церков міста Львова.

Про це повідомляють британські ЗМІ, а також сайт Катедрального cобору святого апостола Павла у Лондоні.

«Ми сподіваємося, що народ України побачить запис, як у Лондоні лунають дзвони, та знайде втіху в такому акті солідарності. Ми продовжуємо молитися за силу та безпеку для багатьох людей, які постраждали від конфлікту, і за мир в Україні та в усьому світі», - йдеться у повідомленні.

У дзвони собору святого Павла регулярно дзвонять на недільних богослужіннях, під час спеціальних богослужінь та в інших випадках святкування чи вшанування пам’яті. Відлиті у 1878 році, 12 змінних дзвонів утворюють друге за величиною кільце дзвонів у світі.

У Даремському соборі також вдарять у дзвони в неділю та молитимуться за мир на знак солідарності з Україною.

Також повідомляється, що участь у молитвах у соборі святого Павла разом із членами делегації українських греко-католиків у Великій Британії братиме єпарх Лондонської єпархії Пресвятої Родини УГКЦ єпископ Кеннет Новаковський.

«Ми вдячні громаді собору святого Павла в Лондоні за цей знак солідарності з нашими братами та сестрами в Україні, які одночасно дзвонитимуть у дзвони. Це дуже багато означає для мера міста Львова пана Андрія Садового, який повідомив, що дзвони в Україні та на заході країни також будуть лунати, даючи людям надію в цій кризовій ситуації», - йдеться також у повідомленні.

Нагадаємо, що після початку масштабного вторгнення Росії в Україну, міський голова Львова Андрій Садовий закликав увесь світ щоденно о 18:00 за київським часом бити у дзвони на підтримку України. Відповідний лист був також скерований і архієпископу Кентерберійському Джастіну Велбі та єпарху Лондонської єпархії Пресвятої Родини УГКЦ єпископу Кеннету Новаковському.

Прем'єр Великобританії Борис Джонсон прийшов на вечірню літургію в українській церкві в Лондоні

У церквах Львова битимуть у дзвони до кінця війни (відео)

У храмі на Львівщині замироточила ікона: що вона віщує (відео)

На Самбірщині народилася теличка Перемога: війна скоро закінчиться

Садовий уже дає землю під будівництво житла для біженців

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів