Заповідник Тустань відновлює прийом відвідувачів. Наразі безкоштовний

08:36 20 березня 2022 р.

Фото до новини

Віднині, 20 березня, історико-культурний заповідник «Тустань» відновлює прийом відвідувачів. Запрошують зокрема жінок та дітей - вимушених переселенців з найгарячіших точок України. До 31 березня заповідник можна відвідати безкоштовно.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

«Хочемо хоч трішки відволікти вас від новин, захопити лицарськими історіями та зарядити духом перемоги», - зазначають представники одного з головних туристичних магнітів Львівщини.
 
Прохання дотримуватись усіх рекомендацій тероборони, мати із собою паспорт громадянина України та повідомляти поліцію про підозрілих осіб.
 
«Можливість піднятись на гору, покататись на лижах, допоможе людям, а особливо дітям, відволіктися від війни, зняти стрес, позитивно вплине на  їх психоемоційний стан, додасть позитивних емоцій. В теперішній ситуації це дуже важливо. Закликаю власників прокатів мінімізувати ціни на спорядження, а для дітей надавати спорядження безкоштовно. А таксистів з інструкторами  попрошу не нагліти, та не зловживати з розцінками. Будьмо гостинною громадою!», - наголошує Володимир Бега, голова Славської селищної громади.
 
Після вимушеного простою, запрацювали канатні дороги та витяги на горах Захар Беркут, Динамо, Погар, Ільза.
 
Нагадаємо, заповідник Тустань розташований у Стрийському районі Львівської області (поблизу с. Урич). Народна етимологія, зафіксована ще польським істориком Станіславом Сарницьким 1585 р. розшифровує його назву від словосполучення «тут стань».

У храмі на Львівщині замироточила ікона: що вона віщує (відео)

Садовий уже дає землю під будівництво житла для біженців

Продаж алкогольних напоїв заборонили на Львівщині у визначений час

Програму економічного патріотизму почнуть зі зменшення ПДВ на бензин і дизель

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів