У «Карітасі Львова» роздали переселенцям більше чотирьох тонн гуманітарної допомоги

18:00 10 грудня 2015 р.

Фото до новини


Фото: caritas-lviv.org

Благодійний фонд запрошує усіх охочих до спільної праці.

«З нагоди Дня волонтера, у «Карітасі Львова» 7 грудня зібрались найбільш активні волонтери соціального служіння», – повідомили сьогодні, 10 грудня, «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, де також розповіли подробиці:

«Під час зустрічі, окрім спільної молитви, волонтери підсумували рік, що завершується, обговорили подальші плани в контексті надзвичайного ювілейного року Божого Милосердя, який проголосив Папа Франциск. Директор «Карітас-Львів УГКЦ», отець Андрій Сенейко, подякував усім за жертовну працю. Він наголосив, що волонтери є свідками Божого Милосердя, видимими знаками Господньої любові.

Цьогоріч волонтери допомагали у видачі продуктів вимушеним переселенцям із Донецької, Луганської областей та АР Крим. Окрім цього, на волонтерських засадах на сьогоднішній день діє пункт видачі гуманітарної допомоги на вулиці Лобачевського, 22, який обслуговують чотири волонтери (дні прийому – понеділок і четвер з 12.00 до 14.00). 

Варто зазначити, що завдяки пункту видачі гуманітарної допомоги було роздано понад чотири тонни речей. Парафіяльний Карітас активно діє у таких парафіях Львова: Святого Володимира Великого на вулиці Шевченка, 188 (Львів-Рудно), Пресвятої Богородиці Володарки України на вулиці Новознесенській, 34, Положення Пояса Пресвятої Богородиці на вулиці Головатого, 7а, Різдва Пресвятої Богородиці на проспекті Червоної Калини, 70, святого Андрія і Йосафата на вулиці Чечета, 1. Саме з цих парафій волонтери проходили вишкіл у «Карітасі Львова».

Допомагали волонтери також у проведенні підліткових футбольних турнірів, до яких долучились, окрім вищезазначених, ще футбольні команди парафій святих Володимира і Ольги на вулиці Симоненка, 5а, Воскресіння Господа Нашого Ісуса Христа на вулиці Городоцька, 319а та святих Ольги і Єлизавети на площі Кропивницького, 1. Окрім харитативної діяльності у своїх парафіях, волонтери соціального служіння брали участь у реколекціях-тренінгу «Самоідентифікація волонтера», тренінгах з написання соціальних проектів та щотижневих молитовних зустрічах.

Слід також зазначити, що молитовник волонтера «Будьте милосердні», виданий за сприяння БФ «Карітас-Львів УГКЦ» у видавництві «Свічадо» тисячним тиражем, швидко розійшовся і потребує перевидання. Також волонтери обговорили подальшу працю у контексті Ювілейного року Божого Милосердя, який проголосив Папа Франциск.

Окрім урочистої частини, волонтери взяли участь також в іграх, які організувала заступник директора Ольга Момот.  Сьогодні у «Карітасі Львова» загалом близько 100 волонтерів, і фонд радо запрошує усіх охочих до спільної праці».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів