Культура (cтор. 65)

Фото для новини

12:45 27 січня 2021 р.

Народні доми у горах Львівщини перетворюють на туристичні етнофолькцентри

У південній частині Самбірського району у селах Лімна (Турківської громади) і Бітля (Боринської громади) реконструюють Народні доми. Це стало можливим за ініціативи Львівської обласної державної адміністрації і за «Програмою секторальної підтримки ЄС. Львівщина».

Культура

Фото для новини

11:24 22 січня 2021 р.

У Трускавці за 20 млн грн відновлять зрубну віллу, збудовану без жодного цвяха

Музей Біласа у Трусавці відновлять у межах проєкту «Реставрація пам’ятки архітектури Художнього музею Михайла Біласа» або вілла «Гопляна», який переміг у конкурсі секторальної бюджетної підтримки ЄС.

Культура

Фото для новини

16:09 21 січня 2021 р.

Миколаївську фортецю-пам'ятку замислили перетворити на... піщаний кар'єр

Комунальне підприємство Львіської обласної ради “Реставрація замків і палаців Львівщини” підробило документацію на користь приватного замовника - Львівська облдержадміністрація проти цього.

Культура

Фото для новини

11:51 19 січня 2021 р.

Водохреща: у Львові на площі Ринок один капелан освятив воду

Зважаючи на карантинні обмеження, цього року у Львові не було традиційного загальноміського освячення води на свято Богоявлення. Однак мешканці, дотримуючись заходів безпеки, можуть упродовж дня прийти на площу Ринок і набрати свяченої води з резервуару — її зранку освятив капелан міської ради отець Павло Дроздяк.

Культура

Фото для новини

16:16 18 січня 2021 р.

"Плакальниця": на Личаківському кладовищі споруджують пам’ятник Мирославу Скорику

На Личаківському кладовищі у Львові, розпочали спорудження пам’ятнка композиторові, Герою України Мирославу Скорику. Меморіал планують звести до річниці смерті видатного композитора на місці його поховання.

Культура

Фото для новини

20:06 4 січня 2021 р.

Норвежець викупив частину книг-казок «Зіркові пригоди Іскри» і подарував дитячому притулку у Львові

У різдвяно-новорічні дні підопічним дитячого притулку служби у справах дітей Львівської обласної державної адміністрації подарували книги казок «Зіркові пригоди Іскри» київської авторки Олени Довгаленко. Благодійний жест зробив норвежець Сіндре Лунде.

Культура

Фото для новини

10:51 4 січня 2021 р.

Безпечне Різдво у Львові. Повна програма цьогорічних заходів

Цьогоріч Різдво у Львові відбуватиметься в адаптованому до карантинних норм форматі. Місто відмовиться від проведення великих івентів, проте заради збереження традицій певні заходи будуть відбуватись.

Культура

Фото для новини

18:49 26 грудня 2020 р.

У Колізеї аудіогід заговорив українською

У межах проекту з впровадження україномовних аудіогідів у музеях світу відбувся запуск дев’ятого українського аудіогіда. Цього разу – у Колізеї в Римі.

Культура