В Ізраїлі відкрили Український культурний центр

16:30 21 червня 2023 р.

Фото до новини

Львівська мистецтвознавиця Христина Береговська провела у центрі кураторську екскурсію першій леді України Олені Зеленській.

Про це повідомила Львівська обласна військова адміністрація, пише Dailylviv.com.

В Ізраїлі запрацював Український культурний центр. Його особисто відкрила Перша леді України Олена Зеленська. З нагоди відкриття у центрі вперше презентували концепцію виставки «СПАДЩИНА»/«HERITAGE» – це роботи митців з різних областей України, усіх їх об’єднує українська ідентичність.

Львівська мистецтвознавиця Христина Береговська провела Першій леді кураторську екскурсію. Виставку створили у межах мистецького проєкту «Ми і Світ» Благодійного фонду Козицького.

«Ще одна добра можливість ізраїльтянам та українцям пізнати одне одного краще. Дуже приємно, що Олена Зеленська добре обізнана з масштабами тієї роботи, яку фонд робить в межах міжнародної культурної дипломатії. Вона також наголосила, що ця виставка має мандрувати світом, аби передавати людям з інших країн справжню українську сутність. Наша спадщина – наша сила», - наголосив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

До слова, це вже 24 виставка, яку Фонд Козицького зробив в межах проєкту «Ми і світ».  Разом з тим Фонд у межах проєкту «Вій» уже передав на передову понад 200 бойових дронів. До кінця літа загалом доправлять нашим оборонцям на різних напрямках 1000 дронів. Інвестують у цей проєкт 1 мільйон доларів. 

Ізраїль непублічно надає допомогу Україні у протидії російській агресії, - посол

Ізраїль надасть Україні обладнання для боротьби з безпілотниками

Зміцнений нейтралітет на прикладі Ізраїлю: Україні пропонують нову концепцію

Ізраїльський мобільний госпіталь покидає Львівщину

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів