Ізраїль непублічно надає допомогу Україні у протидії російській агресії, - посол

17:30 28 січня 2023 р.

Фото до новини

Ізраїль підтримує Україну у протидії повномасштабній російській агресії у більших обсягах, ніж відомо громадськості, стверджує посол Ізраїлю у Німеччині Рон Просор. На офіційному рівні країна рішуче відкидає постачання зброї Києву.

Про це інформує DW, пише Dailylviv.com.

Ізраїль підтримує Україну у протидії повномасштабній російській агресії  у більших обсягах, ніж відомо громадськості, заявив в інтерв'ю виданням Funke Mediengruppe, опублікованому в суботу, 28 січня, посол Ізраїлю у Німеччині Рон Просор.

Дипломат зауважив, що його країна допомагає Києву, "але за лаштунками і набагато більше, ніж відомо". Він закликав із розумінням ставитися до стриманої позиції, яку займає його країна у цьому питанні.

"У нас росіяни в Сирії. Як ви знаєте, ізраїльська армія регулярно припиняє постачання озброєнь з Ірану до Сирії та Лівану. Серед них - іранські безпілотники та ракети, які Росія використовує в Україні", - зазначив Просор.

Другою обставиною, з огляду на яку Ізраїль змушений діяти тихо, він назвав наявність у Росії великої єврейської громади.

Ізраїльська влада неодноразово та недвозначно засуджувала агресивну війну Росії проти України. Але загалом Ізраїль, займає досить стриману позицію і категорично відкидає постачання зброї Україні, зазначає агентство dpa.

13 січня посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук повідомив, що ця країна передасть Києву технології раннього попередження про повітряні напади. А 19 січня новопризначений міністр закордонних справ Ізраїлю Елі Коен запевнив Київ у продовженні надання гуманітарної допомоги.

Рашизм: Москва підраховує кількість євреїв та їхніх організацій

лавров зірвав плани Ізраїлю залишатися поза війною між Росією та Україною

Ізраїль надасть Україні обладнання для боротьби з безпілотниками

Зміцнений нейтралітет на прикладі Ізраїлю: Україні пропонують нову концепцію

Ізраїльський мобільний госпіталь покидає Львівщину

Міністр з Єрусалиму відвідав ізраїльський польовий шпиталь на Львівщині

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів