Квіти, які говорять без слів: подарунок із сильним емоційним зарядом

17:46 9 червня 2023 р.

Фото до новини

Символізм дарування букету в окремі часи мав неабияке значення.

Хтось вважає, що дарувати квіти банально. Але насправді така точка зору входить у пряму суперечність з історією людства. “Роман” з квітами почався дуже давно. Варто зауважити, що символізм дарування букету в окремі часи мав неабияке значення. Доходило до того, що за неправильно підібрану композицію дарувач міг впасти у немилість та навіть отримати суворе покарання. Та все ж переважно мова квітів використовувалася як ефектний та дієвий спосіб висловити свої почуття чи повагу. Водночас такий подарунок ставав своєрідним оберегом від отримання облизня. Хоча у флористиці є деякі квіти певного кольору, дарування яких саме означає відмову залицяльнику чи розрив колишніх стосунків.

Роман людства з квітами: все тільки починається

Чому ж такі рослини поодиноко чи у вигляді розкішних композицій мають настільки серйозний вплив на людей? Вони здатні викликати дуже сильні емоції, яких деколи годі й сподіватися досягти за допомогою слів. Звичайно, квіти дуже гарні. Але все ж таки, мабуть, тут щось закладене на підсвідомому рівні. Інакше історія “роману” людства з квітами не тривала б настільки довго. Інша річ, що раніше, щоби подарувати коханій вишукану квітку, доводилося долати величезні відстані. Чи платити заморським купцям шалені гроші за те, щоби вони привезли екзотичну рослину з далеких країв. Сьогодні достатньо замовити букет квітів у Києві через Інтернет, і вже через годину ваша обраниця отримає розкішний подарунок від найкращих виробників Голландії, Кенії, Еквадору, України та інших країн. Кордони немов розмиваються, відстані долаються швидше, тому висловити свої почуття з допомогою доставки квіткової композиції зараз напрочуд легко та зручно.

Як не помилитися з вибором букету чи рослин?

Звичайно, зараз не все так складно, і не так багато жінок та дівчат прискіпливо вивчають мову квітів. Тому для більшості з них отримання шикарного букета чи композиції стане просто надзвичайно приємним сюрпризом. Та все ж дізнаймося у досвідчених флористів, що означає дарування тих чи інших квітів мовою цих тендітних та ніжних рослин. Але підемо зворотним шляхом — вкажемо певну дію чи почуття та зазначимо, як їх висловити за допомогою квітки:

  • Відмовити залицяльнику — підійдуть жовті чи смугасті гвоздики або жовті хризантеми. Ба більше; біла гвоздика означає, що людині не просто відмовляють, а ще й зневажають її.
  • Зробити зізнання у коханні — тут вибір значно ширший: наприклад, червоні гвоздики, хризантеми, троянди, тюльпани. У випадку кохання з першого погляду доцільно подарувати троянди без шипів чи такі ж квітки блідо-лілового кольору. Цікаво, що якщо ви хочете зробити подарунок тій, в яку безнадійно закохані, то найкращий вибір — букет жовтих тюльпанів. А ось рожева гвоздика вважається символом материнської любові. У випадку першого кохання варто подарувати гілочку фіолетового бузку, а коли ви маєте до людини чисто платонічний інтерес, то білого.
  • Виявити велику повагу чи навіть захоплення — це найкраще зробити за допомогою такої квітки, як калла будь-якого кольору. Можна також надіслати композицію чи букет з блідо-жовтих нарцисів.
  • Пожалітися своїй обраниці, що вона кохає вас менше, ніж ви її (і таке буває) — вручити букет з білих айстр.
  • Таємно освідчитися (наприклад, коли обраниця заміжня чи заручена) — подарувати гарденію.
  • Продемонструвати чистоту своїх думок та прагнень — замовити доставку композиції з соняшників, які давно вже стали квітковим символом України.
  • Висловити співчуття — ідеально підійде гілочка бузини.

Цікаво, що в різних країнах подарована квітка може мати зовсім різне тлумачення. Наприклад, китайці вручають жінкам композицію з сакури з метою висловити захоплення їх красою. А ось в Японії квітка сакури символізує плинність життя (що не дивно, бо це ж національний символ Країни, де сходить сонце). Крім того, в японців є традиція дарувати сакуру студентам та випускникам школи з побажанням отримати гарну освіту.

Отже, мова квітів — досить складна та водночас цікава. Але не варто боятися помилитися під час вибору. Головне, аби подарунок був щирим, від чистого серця. Тоді вам обов’язково вдасться висловити свої почуття без зайвих слів та потішити близьку чи рідну людину. Тому так і хочеться сказати: українці, даруймо один одному квіти, адже ми того варті!

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів