Всесвітньовідома німецька мисткиня виготовила для львівських дітей патріотичні пледи-квітли

15:11 31 травня 2023 р.

Фото до новини

30 жовто-блакитних авторських ковдрочок від відомої німецької мисткині Клаудії Пфайль сьогодні передали дітям-сиротам, що виховуються у Центрі підтримки дітей при закладі дошкільної освіти №5.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Загалом Клаудія Пфайль пошила і передала в Україну 200 пледів. Їх роздадуть дітям, які живуть та виховуються у дитячих будинках сімейного типу Львівської громади.

На початку війни Клавдія почала збирати синьо-жовті клаптики з усього світу. Та разом із помічницями почала зшивати їх, утворюючи унікальні візерунки. Ковдрочки були передані у «Львівводоканал» волонтерами «Water4Ukraine», адже вже понад рік він є своєрідним хабом для передачі допомоги комунальним підприємствам України. 

Тепер ці пледи-квітли зігріватимуть українських дітей-сиріт.

«Ми через ініціативу «Water4Ukraine» отримали 200 квілдів - це ковдри, виконані у техніці печворк ручної роботи, які були зшиті з клаптиків жовто-блакитної тканини, що ініціативні люди передавали з усієї Європи. Кожна ковдра є унікальною та особливою, адже до неї прикріплена записка, де безпосередньо написано звернення до дитини», - зазначає фахівець зв'язків з громадськістю ЛМКП “Львівводоканал” Тетяна Гембач-Копчик.

Перші 30 жовто-блакитних авторських ковдрочок передали сиротам, що виховуються у Центрі підтримки дітей при закладі дошкільної освіти №5 (вул. Таджицька, 21). Там перебувають діти, які досягли 2 річного віку і дошкільного. Діти, які живуть у центрі, перебувають у складних життєвих обставинах – це діти-сироти та діти, які залишились без батьківського піклування.

Інші ковдри передадуть дітям, які живуть та виховуються у дитячих будинках сімейного типу громади, та у приймальних сім’ях, а також ковдри буде передано дітям із Центру соціальної підтримки дітей та сімей «Рідні».

«Я приємно вражена. Окрім того, що ці ковдри зігрівають, їх ще можна вивчати, бо по тих візерунках можна водити пальцем, тобто застосовувати ковдри як розвивальну гру», - сказала в.о. директора Центру підтримки дітей при закладі дошкільної освіти №5 Людмила Федьків.

Львів’яни-художники зі світовим іменем відкрили у Нью-Йорку виставку для допомоги Україні

Львівські митці у Нью-Йорку на Манхеттені показали новий вид мистецтва

Львівський художник Турецький у Нью-Йорку продовжив справу Пікассо і Сезана

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів