Львівські митці у Нью-Йорку на Манхеттені показали новий вид мистецтва

17:40 24 червня 2022 р.

Фото до новини

Львівські митці Олег та Олександр Денисенки через свою творчість закликають світ звернути увагу на війну в Україні. Вони представили на міжнародній арені новий вид мистецтва – гесографію. Це інноваційне поєднання прийомів скульптури, гравюри та живопису. Виставку уже представили у Нью-Йорку на Манхеттені.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com

Як зізнався Олександр Денисенко, її готували упродовж кількох років.

«Для нас головний акцент виставки, яку ми так довго готували, зараз став іншим: ми закликаємо мистецтво протистояти російській агресії. Наша велика мрія, щоб українське мистецтво було частиною світового, а Україна — частиною західного цивілізованого світу. І щоб ця мрія стала реальністю, нам потрібно спершу подолати «варварського російського медведя», — розповів митець.

Експозиція під назвою ANTIQVITAS NOVA (Нова старовина) — це сучасний український епос про одвічну боротьбу добра зі злом. Нью-йоркська публіка трактує сюжети картин як алегорії боротьби України проти російського агресора, адже ця війна це не просто війна в Україні, це війна світла і темряви. 

Виставка складається з багатьох картин. Її символом стала робота «Вдале полювання», на якій пробитий череп того самого «медведя» увінчує тризуб.

Під час виставки гостей вразили й мобільні картини — Aether. Митці створюють їх вручну на дерев'яних чохлах для айфонів, і вони є такими ж витворами мистецтва, як і картини на стінах галереї. Ідея завжди мати при собі автентичний твір мистецтва, сюжет якого є маніфестом боротьби добра зі злом, — додає наснаги його власникові та одухотворяє інших.  

Гесографія зацікавила й організаторів благодійного аукціону у Гарварді: митців запросили взяти участь у події, зібрані кошти з якої, буде також скеровано для гуманітарних потреб України.

Виставка триватиме до 15 липня в Українському інституті Америки — одній з найрозкішніших будівель Нью-Йорку, у серці Манхеттена.

Вартових Харкова покажуть у Домі Франка у Львові: роботи митця-винахідника

Харківська державна академія дизайну і мистецтв переїхала до Львова: як працює

Портрет Бджоли: чому художник зі Львівщини Євген Кость вирішив увіковічнити Божу комаху

У Львові на Личаківському цвинтарі поховали знаного художника Остапа Лозинського

Львівський художник Турецький у Нью-Йорку продовжив справу Пікассо і Сезана

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів