Вартових Харкова покажуть у Домі Франка у Львові: роботи митця-винахідника

16:02 30 травня 2022 р.

Фото до новини

2 червня 2022 року о 17 годині у львівському Музеї "Дім Франка" відбудеться презентація виставки "Вартові Харкова".

Про це Dailylviv.com повідомили організатори виставки. Експозиція містить портрети, створені заслуженим художником України Олегом Лазаренком під час героїчної оборони Харкова від рашистської навали.

Заслужений художник України Олег Лазаренко є митцем-винахідником, членом Спілки дизайнерів України і фронт-меном Творчого об'єднання "Буріме".

Олег має власний, унікальний художний стиль, який мистецтвознавці називають "мозаїчним світописом". Створені майстром портрети християнських апостолів, українських князів і гетьманів, видатних діячів культури і мистецтва експонувались у вітчизняних, а також світових музеях і галереях. Вони нагадують старовинні мозаїчні фрески, що несуть у собі енергетичні вібрації нової епохи.

Олег Лазаренко відомий участю у грандіозних проєктах, таких як "Цивілізація Любові", "Шляхами перших християн", "Мистецькі діалоги", "Григорій Сковорода та його заповіти".

З початком вторгнення російських фашистів Олег Лазаренко прийняв рішення залишитись у Харкові. Як палкий патріот України і рідного міста, долучився до волонтерського руху. Спілкувався з незламними харків'янами, які допомагали військовим, тероборонівцям; здійснювали під обстрілами евакуацію поранених, інвалідів, дітей; годували харків'ян у бомбосховищах. Художник був вражений сміливістю і жертовністю цих людей. І почав створювати їхні образи, передаючи у кожному портреті думки й почуття кожного, хто рятував український Харків.

Під час війни майстерня Олега Лазаренка стала своєрідною мистецькою "криївкою", у якій під гуркіт снарядів він спілкувався з героями своїх картин, втілюючи у живописні образи риси кожної особистості. 

Так народилась експозиція "Вартові Харкова", що несе у собі історію супротиву справжніх патріотів міста рашистській навалі.

Олег Лазаренко впевнений, що саме прості люди, які стали на захист свободи й гідності Харкова і рідної України, є символом нової хвилі в розвитку не тільки української нації, але й усієї цивілізації.

Портрет Бджоли: чому художник зі Львівщини Євген Кость вирішив увіковічнити Божу комаху

У Львові на Личаківському цвинтарі поховали знаного художника Остапа Лозинського

Львівський художник Турецький у Нью-Йорку продовжив справу Пікассо і Сезана

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів