У Львові відновлять мозаїку крамниці «Океан»

09:15 19 липня 2019 р.

Світлина з архіву

Світлина з архіву
Фото: facebook.com/groups/hotline.lviv

Забудовник запевнив Львівську міськраду, що відновить мозаїку магазину «Океан»

Інспекція Держархбудконтролю Львова проведе за дорученням міського голови Львова, позапланову перевірку об’єкту – будівлі колишнього магазину «Океан» на вулиці Володимира Великого (№26а) на предмет дотримання містобудівного законодавства. Про це повідомили в прес-службі Львівської міськради

«У разі виявлення фактів порушення містобудівних умов та обмежень чи відхилень від проекту, місто вимагатиме анулювати дозвіл на початок виконання будівельних робіт, а також винесе припис про зупинення будівельних робіт. Водночас забудовник обіцяє, що мозаїку, яка була на стіні колишнього магазину «Океан», буде відновлено в тому ж орнаменті», – поінформували також у міськраді.

Начальник юридичного відділу Інспекції Держархбудконтролю у Львові Святослав Кіндратів зазначив: «Сьогодні надійшло звернення, що на цьому об’єкті є порушення – зруйнована фреска, яка відповідно до рекомендацій виконкому ЛМР і затвердженої проектної документації, мала бути збережена на цьому місці. Інспекцією вже скеровано звернення на проведення позапланової перевірки, порушення будуть зафіксовані, а винних осіб буде притягнено до відповідальності.

«Будуть видані відповідні приписи для усунення порушень та зупинення виконання будівельних робіт на цьому об’єкті. Станом на сьогодні нас на об’єкт допустили, всі відповідальні особи були ознайомлені з документами щодо проведення перевірки, яка зараз у встановленому законом порядку відбувається на місці. І справді зафіксовано, що фреска була знищена. Перевірка триває. У разі доведення вини порушникам загрожують штрафні санкції, розмір яких залежить від того, як буде кваліфіковано дані дії», – повідомив також Святослав Кіндратів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів