Культура (cтор. 378)

Фото для новини

18:07 20 травня 2015 р.

Міністерство культури варто назвати «Міністерством залишків культури», – експерт

Зараз уся влада зі збереження історичної спадщини в Одесі належить Києву. Фінансування пам’яток немає. А всі рішення приймає Київ – видає дозволи на забудову історичної частини міста з порушенням поверховості будівель, не враховує культурне середовище, яке оточує майбутні будинки.

Культура

Фото для новини

17:48 20 травня 2015 р.

Бережуть свої будівлі тільки церкви, готелі та ресторани. Але не завжди, – експерт

Чиновники міського управління охорони історичної спадщини Одеської міськради відмовилися взяти участь у відеомості між Львовом та Одесою. Мотивували вони це тим, що, мовляв, Львів добре фінансується Європою, а Одеса грошей на реставрацію немає. Отож, на фоні Львова вони виглядатимуть невигідно.

Культура

Фото для новини

17:34 20 травня 2015 р.

Одеська влада «кинула» німецьких інвесторів, – відеоміст Львів-Одеса

Про це 20 травня, у Львівському прес-клубі, під час відеомосту між Львовом і Одесою на тему: «Кому належать історичні центри Львова та Одеси – місцевій владі чи центральній?» заявив учасник руху «Громадський протест» Сергій Дібров.

Культура

Фото для новини

17:30 20 травня 2015 р.

У Брюховичах поблизу Львова відсвяткував 10-річчя єдиний в Україні музей модерної скульптури

У Музеї модерної скульптури Михайла Дзиндри, який є відділом Львівської національної галереї мистецтв імені Бориса Возницького, експонується понад 800 унікальних творів абстрактного мистецтва, серед яких скульптури пластичних асоціацій, абстрактні форми та рельєфні портрети.

Культура

Фото для новини

17:23 20 травня 2015 р.

«Швейцарський» у Львові на пам’ятці 19 століття надбудував п’ять поверхів, замість дозволених півтора

Якщо ми будемо стояти на засадах, що Львів належить львів’янам, то всі решта речі стануть на своє місце. Бо коли ми говоримо про місцеву владу чи центральну, то ми би мали говорити про систему управління, а не те, кому належить Львів чи Одеса. І якщо та система управління буде заповнена нормальними чиновниками, а не злодіями чи хабарниками, то вона абсолютно повноцінно працює.

Культура

Фото для новини

16:15 20 травня 2015 р.

Львів’ян запрошують на молитву за єдність народу перед чудотворною іконою Божої Матері Одигитрії

22–24 травня у Княжому храмі святого Миколая Чудотворця УПЦ КП на вулиці Богдана Хмельницького, 28а у Львові буде перебувати список Львівської чудотворної ікони Божої Матері Одигитрії.

Культура

Фото для новини

20:24 19 травня 2015 р.

У Великій Вільшаниці на Львівщині зустріли прикордонників сюрпризом

Напередодні професійного свята Дня прикордонника військовослужбовці Львівського прикордонного загону завітали в гості до учнів села Велика Вільшаниця Золочівського району Львівської області, щоб створити осередок гуртка «Юних друзів прикордонників».

Культура

Фото для новини

17:04 19 травня 2015 р.

Міська влада втілює свій проект на площі Святого Юра, а не громадський

Схема робіт на площі Святого Юра у Львові, яку представила минулого тижня Львівська міська рада, абсолютно відрізняється від того, що було дотепер напрацьовано та домовлено з фахівцями і громадськістю й заперечує усі регуляторні акти.

Культура

Фото для новини

19:30 18 травня 2015 р.

На вулиці Герцена у Львові частково відновили унікальний вітраж

Як повідомили в понеділок «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, реставрація відомого шедевра на сходовій клітці будинку №6 на вулиці Герцена тривала близько восьми місяців і коштувала понад 100 тисяч грн.

Культура