У Львові встановлено рекорд з безперервного читання напам’ять авторської поезії (відео, оновлено)

13:14 13 жовтня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської обласної ради

За акцією «На славу рідної землі!» впродовж дня спостерігали представники Національної книги рекордів України.

«У Львові 59-тирічний Іван Пазин встановив національний рекорд. Чоловік читав свої вірші з 8-ї ранку і майже до 9-ї вечора. Відволікався лише на кілька хвилин, щоб попити воду. Більшість віршів, які цитував поет на патріотичну тематику. Після поетичного марафону рекордсмен почувався піднесено, каже не втомився і міг би декламувати вірші цілу добу Про це повідомили сьогодні, 13 жовтня, в «Телевізійній службі новин» каналу «1+1». Подробиці – в її відеосюжеті:

Раніше в прес-службі обласної ради поінформували сьогодні, 13 жовтня, «Щоденний Львів»: 

«Встановленням нового рекорду України завершився поетичний марафон «На славу рідної землі!», який відбувся 12 жовтня у рамках соціального проекту «Мій тато захищає Україну!», ініційованого головою Львівської обласної ради Петром Колодієм. 12 годин 14 хвилин – саме таким є новий рекорд України з безперервного читання авторських віршів напам’ять, який встановив батько новітнього Героя України Іван Пазин з Львівщини.

До слова, попередній рекорд з безперервного читання своїх віршів напам’ять, який вже встановлював Іван Пазин, був тривалістю 12 годин і три хвилини.  Зазначимо, що Іван Дмитрович Пазин присвятив цю перемогу своєму синові Тарасові, який торік у серпні разом із своїми побратимами загинув під Іловайськом, захищаючи Українську державу.

За акцією «На славу рідної землі!», яка відбулася за ініціативи та підтримки голови Львівської обласної ради Петра Колодія, впродовж дня спостерігали представники Національної книги рекордів України. По завершенню поетичного марафону, який тривав 12 годин і 14 хвилин, представниця Національного реєстру рекордів Лана Вєтрова засвідчила новий рекорд України – «Найтриваліший час декламування авторської поезії напам’ять».

Одним із перших, хто привітав Івана Дмитровича Пазина із здобутою перемоги для Української держави був голова Львівської обласної ради Петро Колодій. Він, зокрема, засвідчив про свою глибоку повагу та шану Іванові Пазину, а також зазначив, що цей марафон є прикладом для наслідування, як, не опустивши рук, можна і потрібно продовжувати жити і боротися за свою землю, за її славу та волю. Сам переможець каже, що попри довготривалість марафону, він відчуває в собі невичерпну силу духу.

Іван Пазин повідомив: «Я знаю, що мені ці сили дає мій синочок Тарасик, який сьогодні з небес дивиться на мене і підтримує мене! Відчуваю, що він зараз мною пишається. Адже після пережитого горя я не впав духом, а натомість загартувався силою українського слова!». 

Принагідно зазначимо, що відзнаку за найкращу організацію поетичного марафону від Національної книги рекордів України отримала і Львівська обласна рада в особі її голови Петра Колодія. Зокрема, Лана Вєтрова зазначила, що цей захід її надзвичайно розчулив і вона буде пропонувати визнання цього рекорду – найкращим рекордом України, здобутим у 2015 році!».

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів