У Дрогобичі московські попи обікрали церкву

17:25 27 травня 2022 р.

Фото до новини

«Голі» стіни, зняті хрести та дзвони: у звільненій від московської патріархії церкві Іова Почаївського провели першу спільну молитву за Україну .

Священики УПЦ МП, яких відсторонили від проведення богослужінь у Дрогобичі, а церкву на вимогу парафіян перевели в ПЦУ, винесли з церкви все цінне майно. Як з’ясували містяни, священики зробили це ще до того, як міська рада прийняла рішення заборонити їхню діяльність у Дрогобичі і опечатати церкву.

Про факт крадіжки майна з церкви парафіяни дізналися 27 травня, коли прийшли до церкви Іова Почаївського на першу Службу Божу українською мовою, яку правили священики ПЦУ.

"Сьогодні, коли всі прийшли до храму, аби провести тут першу спільну молитву за Україну, стало зрозуміло, що «батюшки» готувались до такого сценарію. В храмі Іова Почаївського залишились «голі» стіни. В церкві немає предметів іконостасу, вивезена абсолютна більшість ікон та церковних атрибутів. Більше того, як стверджують прихожани храму, які раніше відвідували цю церкву, з території зникли дзвони, а з двох будівель, розташованих на території церкви, навіть зрізали хрести", - повідомили  у Дрогобицькій міській раді, пише  Dailylviv.com.

Сьогодні, в церкві зібрались священики Дрогобицько-Самбірської єпархії Православної Церкви України, мешканці Дрогобицької громади та сусідніх міст, які приїхали на першу спільну молитву.

Після молитви відбулась процедура інвентарного опису майна, яке знаходиться в церкві. Комісія, у складі представників Православної Церкви України, управління правового забезпечення Дрогобицької міської ради та прихожан храму, – оглянули приміщення та склали перелік наявного майна, зафіксувавши його документально

Після прийнятих рішень будівля храму та її територія були опечатані і перебували під охороною.

Собор ПЦУ закликав УПЦ МП відректися москви та об’єднатися в єдину помісну церкву

Патріотів України, які є парафіянами Московського патріархату, закликають переходити в ПЦУ

На Львівщині храми чотирьох громад перейшли з УПЦ Московського патріархату до ПЦУ

Дрогобицька тергромада заборонила УПЦ московського патріархату

Два митрополити з України не поїхали на синод Російської православної церкви, яка благословляє війну

Духовенство Львівської єпархії УПЦ (МП) вимагає незалежності церкви від Москви

На Львівщині священника московського патріархату облили зеленкою

Священники московської церкви в Україні хочуть церковного трибуналу над кірілом: скільки зібрали підписів

У Мостиськах громада московської церкви приєдналася до української

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів