У базі МВС є аж понад 2 млн даних про членів незаконних збройних формувань

21:26 13 червня 2022 р.

Фото до новини

МВС виявило 1500 підозрілих осіб, які можуть бути причетними до диверсійної і колабораційної діяльності.

Про це повідомив голова Національної поліції України Ігор Клименко в репортажному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", пише Dailylviv.com.

"Ми з першого дня допомагали спецслужбам боротися з диверсійно-розвідувальними групами на території столиці, області, всієї України. Для цього у нас створена база "Блок-пост", куди було внесено понад 2 млн даних про членів незаконних збройних формувань: як анексованого Криму, так і так званих "ЛНР" і "ДНР", - розповів голова Національної поліції України Ігор Клименко. - У цій базі - всі злочинці, що є в наших базах даних, які могли бути, наприклад, завербовані, колаборанти тощо. Ми цю базу постійно поновлюємо, вона значно розширилася з початку війну: була інформація на 300 тисяч осіб, а за ці місяці війни ми збільшили її до понад 2 млн. Тобто, всіх, хто сідає в потяг, всіх, хто проїжджає блокпост, ми перевіряємо через нашу систему і через цей реєстр.

Під час перевірки за цією базою ми виявили понад 230 людей, які перебували в розшуку, передали їх відповідним органам, також встановили більше 1500 підозрілих осіб, які можуть бути причетними до диверсійної і колабораційної діяльності. Виявили майже півтисячі розшукуваних автівок.

Міжнародні партнери також надали нам програму встановлення особи по обличчю. Із 75% вірогідності можемо встановити особу за допомогою цієї програми. Як це працює? У кожного поліцянта є планшет. І, наприклад, поліціянт, який чергує на вокзалі, може ідентифікувати особу за цією програмою, вона більш повна і мобільна, ніж наша база".

Розпізнавання обличчя як в iPhone: розробка студентів у Львові

Технології з розпізнавання обличчя: усі вбивці з Росії будуть знайдені, - міністр

У поліцію Львівщини надходить багато повідомлень про підозрілих осіб та позначення для ймовірного наведення ракетних ударів

Кульки і сумки на вулиці, магнітоли на дорозі, підозрілі особи: більше 1000 звернень в поліцію

У Львові на гарячому зловили диверсанта, який малював мітки: що з ним зробили (відео)

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів