За людьми та автомобілями на Львівщині стежитимуть через надточну систему розпізнавання

14:40 11 квітня 2022 р.

Фото до новини

Сьогодні, 11 квітня, голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, начальник головного управління Нацполіції у Львівській області Олександр Шляховський та СЕО Львівського ІТ кластера Степан Веселовський підписали угоду про співпрацю та презентували новітню систему надточного розпізнавання та аналізу.

Система буде задіяна до охорони публічного порядку, розкриття, профілактики злочинів та правопорушень у Львові та на території області.

Про це інформує поліція Львівщини, пише Dailylviv.com.

«Ми живемо в умовах війни, і сьогодні для нас одна з найважливіших задач – дати людям відчуття безпеки та впевненості. Завдяки співпраці Львівської обласної військової адміністрації, Львівського ІТ Кластеру та поліції Львівщини ми знайшли таку можливість. На території області вже встановлено та працюють близько 1400 камер відеоспостереження і наш наступний крок – запровадження системи «Vision», за допомогою якої вся інформація, яка надходить з цих камер, буде аналізуватись на якісно іншому рівні і Львівщина буде на порядок безпечнішою. Я вдячний всім учасникам проєкту за можливість втілити його в життя в умовах війни», - зазначив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

«Vision» - система надточного розпізнавання людей та автомобілів, яка розширить функціонал  централізованої системи відеоспостереження у Львівській області. Завдяки проєкту правоохоронці зможуть на якісно новому рівні аналізувати та розпізнавати підозрілих осіб та транспортні засоби, ідентифікувати їх та відстежувати переміщення за заданими параметрами.

«Цю систему не можна порівнювати з тим, що ми мали раніше - вона дасть нам нові можливості у профілактиці та розкритті злочинів. Фактично, ми зможемо працювати в реальному часі – в автоматичному режимі ідентифікувати зловмисників, відслідковувати їх переміщення, а також – документувати та в подальшому доводити їх провину.  Ми будемо більш якісно та фахово надавати громадянам поліцейські послуги, дбати про їхню безпеку та надамо відчуття захищеності, що надзвичайно важливо в умовах війни. Я також дякую усім учасникам проєкту за спільну роботу, за сприяння поліції Львівщини у розбудові системи відеонагляду, забезпеченні її програмно та технічними засобами», - наголосив очільник поліції Львівщини Олександр Шляховський.

Проєкт підтримує та фінансує Львівський ІТ Кластер - підприємство здійснює закупівлю необхідних компонентів системи, а також забезпечує постійне її вдосконалення та розширення функціоналу.

«Від початку війни багато наших громадян, зокрема, ІТ-спеціалістів, змушені були переїхати в західні регіони України. А Львівщина стала областю, яка прийняла вимушених переселенців чи не найбільше. Для нас надзвичайно важливо, щоб усі ці люди відчували себе максимально безпечно, тому ми без жодних вагань прийняли пропозицію приєднатись до цього проєкту. Ми бачимо, що ця система змінить принципи роботи поліції і приємно, що цей процес розпочнеться тут - на Львівщині», - звернувся до присутніх СЕО Львівського ІТ Кластера Степан Веселовський.

Розпізнавання обличчя як в iPhone: розробка студентів у Львові

Технології з розпізнавання обличчя: усі вбивці з Росії будуть знайдені, - міністр

У поліцію Львівщини надходить багато повідомлень про підозрілих осіб та позначення для ймовірного наведення ракетних ударів

Кульки і сумки на вулиці, магнітоли на дорозі, підозрілі особи: більше 1000 звернень в поліцію

У Львові на гарячому зловили диверсанта, який малював мітки: що з ним зробили (відео)

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів