На Львівщині викрили реєстраторку сільради на махінаціях з нерухомістю

14:42 12 січня 2023 р.

Фото до новини

Поліянти повідомили про підозру державній реєстраторці, внаслідок незаконних дій якої бюджет села на Львівщині недоотримав майже 300 тисяч гривень

Про це повідомила поліція Львівщини, пише Dailylviv.com.

Зловмисницю, 37-річну мешканку Яворівського району, викрили слідчі відділу поліції №3 Львівського районного управління поліції №2 спільно з оперативниками Управління протидії кіберзлочинам у Львівській області, за процесуального керівництва Пустомитівської окружної прокуратури.

Як встановили правоохоронці, у 2019 році державна реєстраторка прав на нерухоме майно однієї із сільських рад на Львівщині, з метою отримання неправомірної вигоди, несанкціоновано внесла інформацію в автоматизовану систему Державного реєстру прав. Зокрема, чиновниця внесла неправдиву інформацію про збільшення загальної та житлової площі будинку та не відмовила у державній реєстрації прав цього об’єкту, хоча була зобов’язана це зробити.

В подальшому, на підставі цих документів, власник будівлі зміг уникнути укладення з сільською радою договору про пайову участь у розвитку інфраструктури населеного пункту та сплати відповідного внеску. 

Таким чином місцевий бюджет сільської ради недоотримав кошти у сумі майже 300 тисяч гривень. 

Слідчі повідомили зловмисниці про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України та ч.3 ст.365-2 (Зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей - позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна або без такої.

У Львові судяться через незаконну приватизацію Брюховицького лісу

Держреєстратори вкрали 5 га ландшафтного парку у Львові для своїх клієнтів

Державний реєстратор позбавила львів’янина квартири

У Львові держреєстратор вкрав квартиру у законного власника

Львівська юстиція закликала скаржитися на держреєстраторів

Власників майна смс попереджатимуть про рейдерство

Дві маніпуляції ЛМР на п'ятиповерховому будинку біля парку імені Івана Франка

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів