У Львові держреєстратор вкрав квартиру у законного власника

16:16 20 січня 2022 р.

Фото до новини

Чиновник безпідставно зареєстрував право власності на помешкання за зловмисником, який одразу продав його.

Зловмисника, чиновника однієї з райдержадміністрацій у Львівській області, викрили оперативники Управління протидії кіберзлочинам у Львівській області спільно з слідчими Львівського районного управління поліції №1, за процесуального керівництва Галицької окружної прокуратури. Про це повідомив відділ комунікації поліції у Львівській області, пише Dailylviv.com.

У 2020 році державний реєстратор, з метою одержання неправомірної вигоди, підробив заяву щодо реєстрації права власності на квартиру у Львові та в подальшому, використовуючи підроблені документи, безпідставно зареєстрував право власності на помешкання за зловмисником, котрий, заволодівши квартирою, одразу продав її, привласнивши більше 1 мільйона 200 тисяч гривень. При цьому квартира на момент здійснення незаконної оборудки мала законного власника.

Правоохоронці повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.365-2 (Зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) Кримінального кодексу України та ч.3 ст.362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України. 

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей - позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування триває.

Львівська юстиція закликала скаржитися на держреєстраторів

Державний реєстратор позбавила львів’янина квартири

Шевченківський районний суд Львова пошкодував державного реєстратора сумнівних земель

Власників майна смс попереджатимуть про рейдерство

Дві маніпуляції ЛМР на п'ятиповерховому будинку біля парку імені Івана Франка

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів