Міськрада Львова у судах повертає собі приміщення на вулиці Зеленій, 88, яке хоче НТА

18:54 15 грудня 2021 р.

Фото до новини

Господарський суд Львівської області повністю відмовив у задоволенні позову ПП «Клуб Пікассо», яке оскаржувало реєстрацію права власності на приміщення однойменного клубу на вул. Зеленій, 88 у Львові за Львівською міськрадою.

Низка судових спорів між ПП «Клуб Пікассо» та міськрадою (в тому числі окремо із заступником міського голови) розпочалась після зміни власників підприємства. У червні минулого року підприємство перейшло у власність «НТА+», яке офіційно оформлене на головну редакторку телеканалу НТА Наталію Струк та креативного продюсера Віталія Крутякова. Про це повідомляють Наші гроші.Львів, пише Dailylviv.com.  

Телеканал хотів облаштовувати в приміщенні телецентр. Однак у липні минулого року міська рада заявила, що має інші плани щодо будівлі на вул. Зеленій, 88. Якраз у червні виконавчий комітет Львівської міської ради передав їх комунальній установі «Львівський міський молодіжний центр» для створення міського молодіжного центру.

Договір оренди у «Клубу Пікассо» на це приміщення завершився в липні цього року. І управління комунальної власності вже звернулося до підприємства з вимогою звільнити орендоване майно.

Суть судового спору

У суді ПП «Клуб Пікассо» повідомило, що фактично з 2001 року орендує цілісний майновий комплекс державного комунального підприємства кінотеатр «Зірка» на вулиці вул. Зеленій, 88 (попередній орендар фірма «Палома» була реорганізована в це підприємство). Приміщення на вулиці Зеленій більш відоме тим, що там тривалий час працював клуб «Picasso».

У 2017 році виконком Львівської міськради вирішив зареєструвати за територіальною громадою Львова в особі Львівської міської ради право комунальної власності на ці приміщення площею 560,9 кв. м. Відповідний запис до реєстру внесли в 2018 році.

На думку «Клуб Пікассо», міськрада порушила його права, бо зареєструвала приміщення як окремий об`єкт нерухомого майна, а не в складі цілісного майнового комплексу. Основне, як виглядає, «Клуб Пікассо» цікавлять процедури, пов'язані з поверненням орендованого державного майна, наприклад, вибір організаційно-правової форми підприємства, заснованого на поверненому після оренди державному майні, визначення часток сторін у єдиному майновому комплексі тощо.

На думку міськради, позов є безпідставним. «Клуб Пікассо» не пояснив, яким чином проведена реєстрація майна порушує його права як орендаря і чи змінились з того часу їхні правовідносини. Оскільки навіть «Клуб Пікассо» не вважає себе власником майна, то і спір про право власності фактично відсутній.

Суддя Андрій Мазовіта погодився із позицією міськради. Його рішення ще може бути оскаржене до Західного апеляційного господарського суду впродовж 20 днів від дня складення повного судового рішення.

Інші судові спори

Окрім поточного судового спору, є ще низка пов’язаних:

 - про визнання недійсним рішення №502 «Про вирішення питання балансового обліку нежитлових приміщень на вул.Зеленій,88» (про передачу приміщень клубу «Львівському міському молодіжному центру»), найближче засідання відбудеться 5 січня 2022 року;

- до заступника міського голови з питань розвитку Андрія Москаленка про визнання неправомірними дій щодо проведення перевірки, наразі в першій інстанції суд відмовив у задоволенні позову ПП «Клуб Пікассо». Апеляційний суд у листопаді цього року закрив провадження у справі;

- до Управління комунальної власності Львівської міської ради про визнання неправомірними дій (щодо обстеження приміщень). У червні цього року суд закрив провадження у справі;

- Управління комунальної власності ЛМР до «Клуб Пікассо» з вимогою звільнити орендоване майно. Підготовче засідання призначили на 16 серпня 2021 року. Однак з того часу жодних ухвал не публікували, а на Судовій владі не вказано дати наступного засідання.

Нагадаємо,що будинок № 26 на вул. Зеленій (тепер № 88) був споруджений у 1932 р. за проектом архітектора Домініка Вуховича (Dominik Vuchović) для Польського братства доброї смерті при костелі Св. Марії Сніжної (Polskie Towarzystwo Bratstwa Dobrej Śmierci).

На Зеленій, 111 у Львові продають не лише котли і каміни

Будівництво готелю Антонова на площі Міцкевича пригальмував Верховний Суд

У мікрорайоні Під Голоском збудують школу, а не багатоповерхівки, - заступник Садового

Готель французької мережі Ibis Red прокуратура у Львові не змогла заборонити

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів