На Зеленій, 111 у Львові продають не лише котли і каміни

10:16 7 липня 2021 р.

Фото до новини

Новий господар приміщення хоче орендувати у міста землю під будинками, які намагається відсудити попередній власник.

На пленарне засідання сесії Львівської міськради 8 липня винесли питання надання 0,71 га землі на вулиці Зеленій біля парку «Погулянка» товариству «Квадрига-4».  Ця компанія викупила приміщення за цією адресою в «Надра України», яке зараз в судах намагається повернути їх у свою власність.

Про це повідомляють Наші гроші.Львів, пише Dailylviv.

НАК «Надра України» продало 87/100 часток будівель і споруд майнового комплексу на ділянці на вул. Зеленій, 111 у 2019 році. Мова йде про гуртожиток і лабораторно-камеральний корпус. За майно «Квадрига-4» заплатило понад 16 млн грн.

Тепер у суді «Надра України» вимагає визнати недійсним договір купівлі-продажу. Однією з підстав вказує, що його уклали на «вкрай невигідних умовах» – за вартістю в 10 разів нижче, ніж інше аналогічне майно у Львові. Господарський суд Львівської області відмовив у задоволенні позову, втім Західний апеляційний господарський суд 30 квітня цього року зупинив його дію.

Тим часом, 24 травня «Квадрига-4» звернулося до Львівської міськради про надання земельної ділянки площею 0,7107 га під цими будівлями в оренду. Орієнтовний розмір оренди – 640 тис. грн в рік.

На аукціоні з продажу гуртожитку і лабораторно-камерального корпусу єдиним конкурентом «Квадрига-4» було товариство «Імперіалбуд Компані», йдеться в судовому реєстрі у справі за позовом «Надра України». Як з’ясували «Наші гроші. Львів», компанії пов’язані між собою.

Так, «Квадрига-4» контролює Ігор Фурта, власник інформаційного агентства «Гал-інфо», бізнес-партнер синів та племінниці екс-директора департаменту екології та природних ресурсів ЛОДА Мирослава Хом’яка. І Фурта, і Хом’як на місцевих виборах 2015 року були кандидатами від політичної партії «Наш край».

На момент аукціону «Імперіалбуд Компані» повністю контролював Орест Горак, йому й зараз належить 66% у статутному капіталі фірми. Він керував бізнесом сестри і тестя Мирослава Хом’яка. І також у 2015 році балотувався на місцевих виборах від «Нашого краю».

Цікаво, що «Надра України» зобов'язали підписати договір голову правління Ярослава Климовича, який до того працював в екологічній інспекції, а його батько теж балотувався від «Нашого краю». А підставою для продажу став лист від дочірнього підприємства «Надра України» «Західукргеологія».

Установа повідомила, що ці будівлі та споруди тривалий час не використовуються для виробничих потреб і підприємство витрачає значні кошти на утримання, охорону та податки за землю. А тому для недопущення руйнування будівель і зменшення витрат на утримання, «Західукргеологія» вважала за доцільне продати їх.

Керівником «Західукргеологія» на момент продажу (за даними YouControl) був Дмитро Штикало, екс-начальник Держекоінспекції Львівської області.

Свої люди з ЛМР забудують промзону у Львові ще одним житлом

Мережа ресторанів у Львові збудує біля колишньої президентської резиденції 6-поверхове житло

У Львові продають приміщення ЛАЗу. Забудовників просять не турбуватися

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів