У Львові продають приміщення ЛАЗу. Забудовників просять не турбуватися

11:29 5 липня 2021 р.

Фото до новини

Сьогодні завершується аукціон з продажу частини заборгованості Львівського автобусного заводу. Йдеться лише про невелику частину приміщень, які перебувають під заставою. Як зазначає міський голова Львова Андрій Садовий, після купівлі й решти заборгованостей на території заводу має бути відновлене промислове виробництво – про жодну житлову забудову йтися не може.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.

«На аукціон виставили 76 мільйонів – це лише мала частина боргу підприємства. Купівля цієї заборгованості не дає права користуватись майном заводу. Це швидше квиток на інвестиційну війну, адже таких боргів є багато і вони розміщені у різних банках. Сьогодні свою частину продає державний «Укрексімбанк». Минулого тижня мав розмову з керівництвом банку. Вдалося знайти точки дотику, які є важливими для міста.

Я звертаю увагу на це не просто так. Бачимо різку зацікавленість до аукціону зі сторони будівельних компаній. Доводжу до відома потенційних інвесторів, що на території заводу потрібно відновити промислове виробництво.  Про жодну житлову забудову мова йти не може! Це позиція громади міста. Ми не дозволимо змінити цільове призначення земельних ділянок. Вже маємо добрий досвід із продажем колонії на Сихові і хочемо закріпити цей результат.

Львову потрібні високооплачувані робочі місця. У нас є потенціал для машинобудування. Трамваї, тролейбуси, електромобілі — це те, що Львів може виготовляти для України та всього світу», – написав міський голова на своїй сторінці у Facebook.


Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів