Свої люди з ЛМР забудують промзону у Львові ще одним житлом

11:42 6 липня 2021 р.

Територія, на яку хочуть зробити детальний план території. Фото: Google Maps

Територія, на яку хочуть зробити детальний план території. Фото: Google Maps

ТОВ «Річ девелопмент груп» звернулось до Львівської міськради із проханням про розробку детального плану території у районі вул. Замарстинівської, Дашкевича і Ткацької.

Із інформаційної записки до проєкту ухвали відомо, що компанія фактично хоче змінити зонування цього району, яке б дозволило збудувати там житловий будинок і громадський об’єкт. Про це повідомляють Наші гроші.Львів, пише Dailylviv.

Цей проєкт виносять на засідання сесії вже в четвер, 8 липня. «Річ девелопмент груп» володіє нежитловими приміщеннями площею 460 кв. м на вул. Дашковича, 2. Щодо земельної ділянки, то вона на кадастровій карті не позначена, а на сайті ЛМР не знайшлося згадок про передачу землі цій фірмі в оренду.

Загалом генпланом передбачено тут кілька зон, але приблизно за місцем реєстрації компанії – територія санітарно-захисних зелених насаджень і промислових підприємств. Існуючим зонуванням не передбачено там будівництва ні громадських, ні житлових об’єктів, оскільки ця територія визначена для розміщення об’єктів промзони.

На профільній комісії архітектури, містобудування та розвитку територій її голова Олексій Різник повідомив, що існуючі тут промпідприємства не працюють, потенційного використання території ще не має, а тому детальний план території дасть відповідь, як розвиватися цій території. В результаті комісія одноголосно підтримала цей проєкт.

ТОВ «Річ девелопмент груп» створили рік тому, в середині червня. Вже у липні до статутного капіталу внесли будівлю на Дашковича. Першими засновниками товариства були Дмитро Сургай, Ігор Корсун і Любомир Бойко. Корсун був депутатом Львівської міськради 6 скликання (2010-2015 рр.) від ВО «Свобода», а Сургай – його помічником.

Після звернення до міськради на початку травня з проханням про розробку ДПТ у районі вул. Замарстинівської, Дашкевича і Ткацької фірма змінила власників. Згідно з YouControl, із 24 травня фірма належить Галині Мельник із села Гораймівка (Волинська обл.), а керівником став Олександр Сокотун, екс-чоловік екс-директорки Департаменту агропромислового розвитку ЛОДА Наталії Хмиз.

Нова власниця «Річ девелопмент груп» у квітні цього року також заснувала львівську фірму «Персеверенс», чий телефон повністю збігається з телефонами «Річ девелопмент груп» і «Західна девелоперська група», чиїм засновником є Сокотун, а також: «Преміум-буд», Віталій Сулима і Артем Хмиз. Останній є екс-депутатом ЛМР, бізнес-партнером секретаря Львівської міськради, свободівця Маркіяна Лопачака. Хмиз є членом виконавчого комітету Львівської міськради, що видає містобудівні умови та обмеження.

Мережа ресторанів у Львові збудує біля колишньої президентської резиденції 6-поверхове житло

У Львові оголосили конкурс на найліпший крематорій. Трьох переможців преміюють

У Львові продають приміщення ЛАЗу. Забудовників просять не турбуватися

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів