Держреєстратор допомагав вкрасти нежитлові приміщення в історичному ареалі Львова

17:44 3 січня 2023 р.

Фото до новини

Суд скасував незаконні рішення державного реєстратора і витребував майно з чужого незаконного володіння у комунальну власність.

Про це повідомила поліція Львівщини, пише  Dailylviv.com.

За процесуального керівництва прокурорів Франківської окружної прокуратури міста Львова повідомлено про підозру 44-річному мешканцю Львівщини у зловживанні своїми повноваженнями державного реєстратора та несанкціонованій зміні інформації, яка оброблюється в автоматизованих системах (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, перебуваючи на посаді державного реєстратора, з метою одержання неправомірної вигоди для себе та одного з львівських товариств - за відсутності правовстановлюючих документів - вніс до Державного реєстру прав зміни щодо права власності на об’єкти нерухомого майна, а саме нежитлові приміщення загальною площею 79,4 кв м, що розташовані в центрі Львова.

Внаслідок цього з комунальної власності міської ради та приватної власності львівського пенсіонера незаконно вибули нежитлові приміщення, ринкова вартість яких становить понад 3,5 млн грн.

Вжитими в ході досудового розслідування заходами, за позовами прокурорів Франківської окружної прокуратури міста Львова, судом скасовано незаконні рішення державного реєстратора та витребувано майно з чужого незаконного володіння у комунальну власність.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, здійснюють його слідчі Львівського районного управління поліції №2 ГУ НП у Львівській області.

Держреєстратори вкрали 5 га ландшафтного парку у Львові для своїх клієнтів

Державний реєстратор позбавила львів’янина квартири

У Львові держреєстратор вкрав квартиру у законного власника

Львівська юстиція закликала скаржитися на держреєстраторів

Власників майна смс попереджатимуть про рейдерство

Дві маніпуляції ЛМР на п'ятиповерховому будинку біля парку імені Івана Франка

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів