Львівщина - друга в Україні за розкраданням гуманітарної допомоги: що привласнюють,- МВС

12:49 22 червня 2022 р.

Фото до новини

Наразі правоохоронці розслідують 247 кримінальних проваджень щодо розкрадання гуманітарної допомоги.

Найбільше випадків розкрадання гуманітарної допомоги правоохоронці фіксують у Києві, Львівській, Харківській, а також у Кіровоградській областях.

Про це міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський заявив у в ефірі телемарафону, повідомляє Інтерфакс-Україна, пише Dailylviv.com.

«Якщо говорити в розрізі регіонів, то у нас два таких лідери з шахрайства - це Київ та Львівська область. Це там, де найбільше є випадків. Далі за ними йдуть Харківська область та Кіровоградська», - розповів міністр.

Він додав, що найчастіше шахраї привласнюють автомобілі, закуплені для ЗСУ, пальне, медикаменти, бронежилети та продукти харчування. Також, за словами глави МВС, частина з викритих правоохоронцями схем, була організована росіянами.

«Дуже часто збирають і "хантерять", скажімо так, російські кібершахраї. Вони спеціально... створюють телеграм-канали. Потім уже ми розуміємо, що за ними стояли росіяни, які збирали цю допомогу», - уточнив Монастирський.

За його словами, наразі правоохоронці розслідують 247 кримінальних проваджень щодо розкрадання гуманітарної допомоги. З них 29 особам повідомлено про підозру. Далі провадження передають до суду. Він додав, що останнім часом з’являються окремі шахраї, які використовують слабкість людей або їхній безпорадний стан.

Суд обрав запобіжний захід Роману Матису і Євгену Шпитку, яких підозрюють у розкраданні гуманітарки

У Львові вкрали бронежилети на півмільйона гривень (відео)

В Епіцентрах продають крадені бронежилети. ЛОК звернувся в Генпрокуратуру та СБУ

Епіцентр покарав компанію, яка постачала крадені бронежилети

Продаж в Епіцентрі бронежилетів з гуманітарки у Венето назвали прикрою помилкою

Шахрай зі Львівщини привласнював кошти за військову амуніцію, якої не мав

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів