Чоловіка, який стріляв у поліціянтів на Львівщині, ув'язнять у третьому суді

13:26 20 вересня 2022 р.

Фото до новини

Два суди у Львівській області звільнили від відбуття покарання чоловіка, який стріляв у поліціянтів. Буде третій суд.

Прокурори Львівської обласної прокуратури домоглися у Верховному Суді справедливого рішення у провадженні щодо мешканця Львівської області, за обвинуваченням у незаконному придбанні, зберіганні та перевезення бурштину, носінні та зберіганні кастету без передбаченого законом дозволу і замаху на вбивство правоохоронців під час виконання ними службових обов’язків (ч.1 ст.240-1, ч.2 ст.263, ст.348 КК України).

Про це повідомив відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури, пише Dailylviv.com.

Як ми повідомляли раніше, підсудний, 30-річний мешканець с. Наконечне Друге у Яворівському районі, керуючи автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, не зупинився на вимогу патрульних і почав втікати. З’їхавши на польову дорогу, чоловік вийшов з машини і, намагаючись втекти, відкрив вогонь з мисливської рушниці по поліціянтах. Після затримання у ході обшуку у нього вилучили кастет і понад 1,7 кг бурштину (вартістю понад 17 тис грн), походження якого не підтверджується відповідними документами.

Суд першої інстанції змінив кваліфікацію вчиненого діяння на більш м’яку і засудив чоловіка за погрозу вбивства працівника правоохоронного органу, встановивши йому іспитовий строк, чим фактично звільнив його від відбуття покарання. Львівський апеляційний суд погодився з таким рішенням і залишив вирок без змін.

Вважаючи прийняте рішення незаконним, прокурор оскаржив його до Верховного Суду, який визнав доводи касаційної скарги обгрунтованими.

Тепер злочинцю за рішенням суду загрожуватиме ув'язнення від 9 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

На Львівщині 30-річний водій з рушниці відстрілювався від патрульних

Стріляв з рушниці на подвір’ї: поліція вилучила зброю

Львів’янин, який чотири рази стріляв в одесита, вчинив самогубство

На Львівщині схопили вбивцю мисливця.

На Львівщині зять розстріляв будинок своєї тещі

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів