На Львівщині схопили вбивцю мисливця

17:00 16 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: advocat-cons.info

Як повідомили в понеділок у відділі зв’язків із громадськістю обласного управління МВС, правоохоронці затримали браконьєра, якого встиг зняти на мобільний телефон за момент до своєї загибелі вбитий ним мисливець.

У прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю) обласного управління МВС повідомили сьогодні, 16 лютого, що правоохоронці схопили на Львівщині вбивцю мисливця. В повідомленні також конкретизують:

«12 лютого близько 18-ї години в Стрийський міськвідділ міліції надійшла інформація від диспетчера відділення швидкої медичної допомоги  центральної районної лікарні, котрий повідомив про те, що в полі біля лісу, неподалік від одного з сіл Стрийського району, виявлено тіло чоловіка без ознак життя з пораненням голови. Про виявлене тіло диспетчера повідомили двоє мешканців навколишніх сіл.

Вони ж розповіли, що тіло належить їх товаришеві – 32-річному непрацюючому місцевому мешканцю. На місце події виїхала слідчо-оперативна група.

Встановлено, що троє чоловіків (загиблий та двоє його товаришів, котрі і повідомили про знайдене тіло – всі мисливці), з власної ініціативи проводили обстеження території з метою виявлення осіб, котрі незаконно полюють. Правоохоронці з’ясували, що загиблий – сам мисливець, неодноразово чув на свою адресу підозри про те, що він займається браконьєрством.

Щоб довести свою непричетність до браконьєрства, мисливець вирішив сам розшукати та встановити особу справжнього браконьєра, про що повідомив двох своїх товаришів. Т.в.о. начальника ГУМВС України у Львівській області полковник міліції Руслан Домніцак розповів також: «У той день один з них, почувши в лісі постріли, повідомив про це загиблого та їх третього товариша і всі троє в автомобілі вирушили у лісовий масив. Але у лісі товариші загиблого відмовились від пошуків браконьєра, пояснюючи це тим, що лісовий масив доволі великий і розшукати когось там неможливо».

Тому за пошуки браконьєра загиблий взявся сам. Чоловікові вдалось вийти на слід зловмисника. Він наздогнав його та запропонував зупинитись. Проте озброєний чоловік у відповідь здійснив постріл у сторону переслідувача, поранив його в руку та продовжив втікати. 

Руслан Домніцак зазначив також: «Поранений повідомив про ситуацію своїх товаришів, вказав напрямок, у якому їм необхідно рухатись, та продовжив переслідувати браконьєра, щоб встановити його особу. При цьому він проводив відео зйомку на свій мобільний телефон. Але, коли хлопці знайшли свого товариша, він був уже мертвий».

Правоохоронці провели низку експертиз, у результаті яких було встановлено, що смертельне поранення в голову та поранення в руку потерпілий отримав внаслідок пострілів з мисливської зброї 16-го калібру. Працівники міліції опитали мешканців навколишніх сіл, котрі коли-небуть притягувались до відповідальності за браконьєрство, а також мисливців і в результаті встановили особу зловмисника.

Ним виявився 57-річний мисливець, мешканець одного з сіл Стрийського району. Чоловік зізнався у скоєному та розповів, що у той день, близько 18 години, він, перебуваючи у лісовому масиві, здійснив постріл з мисливської рушниці в голову загиблому. 

Під час санкціонованого обшуку в помешканні зловмисника правоохоронці виявили мисливську рушницю 16 калібру та набої до неї. На мобільному телефоні, що належав загиблому, правоохоронці виявили відеозапис, на якому зафіксовано переслідування та момент, коли озброєний чоловік здійснює постріл у бік переслідувача.

В порядку стптті 208 Кримінальнол-процесуального кодексу України, суд обрав для затриманого міру запобіжного заходу – тримання під вартою. За фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 115 (вбивство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до п’ятнадцяти років».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів