Сергій Шпілька і Іван Кавка. Львів прощається з уродженцями Херсонщини та Закарпаття

16:54 23 травня 2024 р.

Фото до новини

Чин похорону захисників Сергія Шпільки та Івана Кавки відбудеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 буде міська церемонія прощання на площі Ринок.

У четвер, 23 травня, Львів попрощається з військовослужбовцями Сергієм Шпількою та Іваном Кавкою, які загинули від рук російських окупантів, захищаючи Україну. Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Прощання з воїном Сергієм Шпількою розпочнеться о 09:00 у церкві Святих Володимира і Ольги у Винниках (вул. Жупан, 4а). Прощання з воїном Іваном Кавкою розпочнеться о 09:30 у церкві Різдва Пресвятої Богородиці на Сихові (майдан святого Івана Павла ІІ).

Чин похорону захисників Сергія Шпільки та Івана Кавки відбудеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 буде міська церемонія прощання на площі Ринок.

Поховають воїнів на Личаківському кладовищі.

Біографічні довідки захисників

 

Завантажити фото

Сергій Шпілька (22.12.1983-19.05.2024). Уродженець села Догмарівка Херсонської області. Тут закінчив Догмарівський ліцей Генічеської міської ради.

Понад 10 років тому переїхав до м. Винники Львівської області. Працював у товаристві з обмеженою відповідальністю «Винниківська тютюнова фабрика». У вільний час захоплювався рибальством, за словами близьких, він ніколи й нікому не відмовляв у допомозі.

Бойовий медик. З початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист Батьківщини від загарбників до лав 33-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ Збройних Сил України. Виконував бойові завдання на території Запорізької та Донецької областей. Під час проходження служби отримав звання «молодший сержант».

У Сергія Шпільки залишилися дружина і доньки.

 

Завантажити фото

Іван Кавка (06.08.1989-20.05.2024). Уродженець села Горінчово Закарпатської області.

Навчався у Горінчівському ліцеї Горінчівської сільської ради. Після здобуття освіти проходив строкову військову службу в місті Бровари Київської області.

Працював в деревообробній сфері, займався будівництвом каркасних будинків та альтанок. Зі слів рідних, Іван Кавка був дуже хорошим батьком, чоловіком та зятем. Мав розвинені лідерські якості, вирізнявся мужністю, комунікабельністю, дружелюбністю та щирістю.

З початком повномасштабного вторгнення добровільно став на захист держави від загарбників. Спершу вступив до лав територіальної оборони, згодом вступив до Національної гвардії України. Виконував бойові завдання на південному напрямку у складі 2-ї окремої Галицької бригади, згодом – 45-го полку імені Олександра Красіцького Західного оперативно-територіального об’єднання НГУ. Під час проходження служби також займався розмінуванням територій.

У Івана Кавки залишилися дружина, 7-річна донька, сестра, теща з тестем, велика родина та багато друзів.

Читайте також: Оберігає Сихів. У Львові відкрили стінопис пам’яті воїна-націоналіста Тараса Березюка

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів