У Львові судитимуть за фейкову каву

12:22 5 липня 2024 р.

Фото до новини

Учасники групи мали чітко розподілені обов’язки, працювали злагоджено, займались рекламою та дистрибуцією своєї «продукції».

Про це інформує поліція Львівської області, пише DailyLviv.com.

Як встановили оперативники управління протидії кіберзлочинам у Львівській області спільно зі слідчими відділу поліції № 1 Львівського районного управління поліції № 2, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури, зловмисники налагодили процес виробництва та реалізації підробленої кави відомого іноземного виробника. 

Читайте також: Підроблену горілку продавав в інтернеті. На Львівщині судитимуть ділка

Організатором групи став 35-річний житель Києва. Він налагодив постачання кавових зерен, які його спільники - 44-річний мешканець Вінниці та ще один житель столиці віком 34 роки, упаковували в кілограмові пачки з логотипом відомого виробника. Надалі зловмисники реалізовували цю контрафактну продукцію, розвозячи її у торговельні заклади та пересилаючи до клієнтів поштою. 

Учасники групи мали чітко розподілені обов’язки, працювали злагоджено, займались рекламою та дистрибуцією своєї «продукції», а виторг ділили між собою. Саме «виробництво» було організоване в орендованому гаражному приміщенні. Внаслідок незаконної діяльності зловмисників власник торгової марки отримав значні збитки.

Читайте також: На Львівщині продають фальсифіковану дрогобицьку сіль

Досудове розслідування, відкрите за ч.3 ст.229 (Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) Кримінального кодексу України та ч.2 ст.15 - ч.3 ст.229 (Замах на незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) Кримінального кодексу України, завершене. Обвинувальний акт скерований на розгляд суду. 

За скоєне обвинуваченим загрожує покарання — штраф від десяти тисяч до п'ятнадцяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Читайте також: Для АЗС у Львівській області хімічили фальсифікат

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів