На Львівщині продають фальсифіковану дрогобицьку сіль

21:24 14 червня 2024 р.

Фото до новини

«Дрогобицьку сіль» виготовляють та фасують виключно на «Солевиварювальному дрогобицькому заводі».

Про це інформує Дрогобицька міська рада, пише DailyLviv.com.

У Дрогобичі виявлено факт продажу фальсифікованої партії Дрогобицької солі. Про це повідомила адміністрація "Солевиварювального дрогобицького заводу", після того, як отримала інформацію від споживачів, які начебто придбали підробку на місцевому ринку.

"Ця сіль продається в упаковці, схожій на нашу продукцію “Дрогобицька сіль йодована”, але на ній відсутня дата виробництва. Такий товар є підробкою і може становити загрозу для вашого здоров’я. Просимо вас бути вкрай уважними при купівлі солі та перевіряти, щоб на упаковці була вказана дата виробництва", – йдеться у повідомленні сільзаводу.

Нагадуємо, «Дрогобицьку сіль» виготовляють та фасують виключно на «Солевиварювальному дрогобицькому заводі» відповідно до всіх норм та стандартів якості. Унікальна технологія виварювання солі є незмінною століттями. Саме вона робить дрогобицьку сіль унікальною та кришталево чистою.

Читайте такожЄдину в Україні солеварню, яка працює в Дрогобичі, ФДМ хоче продати в приватні руки

На фото неозброєним оком видно, що підробка відрізняється від оригінальної продукції. Фальсифікована сіль є сірою та кам’янистою на вигляд.

Як зазначають у ДМР, керівництву «Дрогобицького ринку» про факт продажу фальсифікату відомо не було. Жодних звернень чи заяв від покупців на адресу адміністрації ринку з такою проблемою не надходило.

У разі придбання підробленої дрогобицької солі чи будь-якої фальсифікованої продукції керівництво ринку радить негайно звернутися до органів поліції та Держпродспоживслужби. 

Читайте також: Сіль Дрогобича може стати нематеріальною культурною спадщиною України

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів