Вирахували у Telegram. БЕБ перекрило контрабанду сигарет на Львівщину та Волинь

11:47 5 липня 2024 р.

Фото до новини

Вилучено товар вартістю понад 9 млн грн.

Про це інформує БЕБ України, пише DailyLviv.com.

Слідством встановлено, що група осіб організувала переміщення поза митним контролем та з приховуванням від митного контролю підакцизних товарів в пунктах пропуску Львівської та Волинської областей.

Електронні сигарети потрапляли на територію України від громадянина однієї з країн Європейського Союзу.

Надалі одноразові електронні сигарети, заправлені нікотиновмісною сумішшю та нікотиновмісними рідинами для електронних випаровувачів, продавали у Telegram.

Читайте також: Прикордонники показали, як 260 пачок сигарет можна заховати в паливному баку Мазди

Детективи БЕБ провели 9 обшуків за адресами проживання фігурантів, складських приміщень та  у транспортних засобах. Вилучено понад 19 тис. шт. електронних сигарет, рідин до них, пристроїв для електронних випаровувачів. Орієнтовна вартість вилученого становить понад 9 млн грн.

Досудове розслідування за ч. 1 ст. 201-4 Кримінального кодексу України триває, детективи встановлюють повне коло осіб причетних до незаконної діяльності, призначено низку судових експертиз. 

Нагадаємо, за контрабанду в Україні позбавлятимуть волі. Відповідальність за контрабанду підакцизних товарів набула чинності з 1 січня 2024 року, а за контрабанду всіх інших товарів — з 1 липня. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів