Військовий з граніту: кам'яну картину зі Львівщини виставлять на благодійному аукціоні в Чикаго

04:04 27 листопада 2022 р.

Фото до новини

"Картину" складену з різновидів мармуру та граніту каменярами з Львівщини, виставлять на благодійний аукціон в Чикаго, у суботу, 3 грудня, щоб зібрати кошти на придбання медичного обладнання в Україні.

Організатор – Українське лікарське товариство Північної Америки, інформує пресслужба Львівської облради, пише Dailylviv.com.

Про це йшлося під час зустрічі голови Львівської обласної ради Ірини Гримак з президентом Світової федерація українських лікарських товариств Андрієм Базилевичем та авторами кам'яного шедевру.

Робота "русский воєнний корабель..." авторства Володимира і Романа Синеньких та Юрія Бардина є одними з лотів, які виставлять на торги, аби допомогти галузі охорони здоров’я України.

«Українське лікарське товариство Північної Америки, яке об’єднує українських лікарів США і Канади, за виручені кошти закупить медичне обладнання для лікування військових. Це буде вже не перша їхня допомога, оскільки гуманітарні вантажі медичного призначення вже передавалися ними в Україну.

Також наші колеги проводять тренінги для українських військових лікарів», - розповів Андрій Базилевич.

"Символічно, що український військовий на цьому панно - вироблений з українського граніту, все інше – з мармуру", - наголосила Ірина Гримак.

"Ще символічніше, що ідея відтворити зображення відомої поштової марки в камені народилася у наших майстрів з Хоросно під час спілкування з харківськими колегами, які через війну релокували своє підприємство на Львівщину", - зауважила Ірина Гримак.

«Головна наша мета – допомогти державі і якнайшвидше наблизити її до перемоги, тому кошти з продажу на аукціоні будуть скеровані саме на потреби військових.

Ми вирішили працювати в камені, бо такі твори з’являються на світ неповторними», - зауважив один з авторів Роман Синенький.

Проєкт реалізують спільно з Українським лікарським товариством у Львові, голова – депутат Львівської обласної ради Олег Дуда.

Концерт Святослава Вакарчука для 80-ї ОДШб у Львові (відео)

У Берліні 16-річний син нацгвардійців зі Львова відкрив благодійний концерт для допомоги Україні

Купуй красу заради ЗСУ: львів'ян запрошують на доброчинний розпродаж Tlum&Kram

За податки львів'ян одягають військовиків у зимову форму: на черзі - рукавиці і термобілизна

500 тис грн на екскаватор для ЗСУ: ярмарок у Стрию зібрав кошти

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів