У Львові змінять вигляд вулиці Миколайчука: автобуси і трамваї - в одній смузі

18:43 23 травня 2022 р.

Фото до новини

З'являться пішохідний простір, велосипедна доріжка і окремі смуги для всього громадського транспорту.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com

В управлінні архітектури та урбаністики ЛМР оприлюднили результати архітектурного конкурсу на найкращу проектну пропозицію реконструкції вул. І. Миколайчука у Львові. За словами головного архітектора Львова Антона Коломєйцева, у проекті-переможцеві поєднані інтереси всіх користувачів вулиці – як пішоходів, так і водіїв, врахований розвиток мережі громадського транспорту і безпеку дорожнього руху.

Архітектурний конкурс щодо реконструкції вулиці І. Миколайчука оголосили наприкінці минулого року. Його головним завданням став пошук кращих архітектурно-планувального і транспортних рішень.

«Це насправді безпрецедентний проект, тому що до цього часу конкурси на реконструкцію вулиці не проводились не лише у Львові, а й в Україні. Тепер ми маємо взірець роботи, коли архітектори разом із транспортними експертами організовують  вуличний простір. Це говорить про сам статус вулиці - йдеться не лише про дорогу, а й громадський простір, велосипедні та пішохідні доріжки, трамвайну колію тощо», - коментує Антон Коломєйцев.

Так, на оновленій вулиці ім. І. Миколайчука з’явиться відокремлена смуга громадського транспорту, яка буде спільною для автобусів і електротранспорту.

«У проекті-переможцеві, з одного боку, є відокремлені смуги громадського транспорту, які простягаються по всій довжині вулиці - аж до виїзду у напрямку Голосківського цвинтаря. З іншого боку, є смуги автомобільного транспорту, які добре регулюються світлофорами.

Також запропонована спільна смуга руху автобусів та трамваїв. Це дає можливість розглянути максимально широку транспорту мережу, в тому числі - зв’язати вулицю Миколайчука як із радіальними, так і з концентричними напрямками руху по місту. Адаптовані зупинки та спільна смуга громадського транспорту дає дуже велику перевагу, надзвичайно важливу у цьому місці – безперешкодний зв’язок автомобілів швидкої допомоги із лікарнею.

У той час, коли ми можемо сьогодні побачити, як карети швидкої потрапляють у затори, то на оновленій вулиці Миколайчука вони зможуть буквально «пролітати», із безпекою для усіх учасників дорожнього руху. Це надзвичайно важливо в умовах сьогодення, коли комплекс лікарні розвивається та, до того ж, набуватиме статусу важливого центру реабілітації у місті», - зазначив Антон Коломєйцев.

Відомо, що участь у архітектурному конкурсі взяли архітектори зі Львова та Києва. Переможцем конкурсу обрано проект авторського колективу: Сергій Фіалковський, Ростислав Білинський, Андрій Чайко, Вікторія Скобилко та Олег Шмід - ЛКП «Інститут просторового розвитку».

Друге місце посів проект авторського колективу на чолі із Віталієм Бойком, Володимиром Тарасюком, Віталієм Терещуком, Наталією Костенко, Богданом Будлянцевим та Левом Іванцем / ПРО Мобільність (м. Київ), а третє місце посів авторського колективу, до якого увійшли Ігор Крупа, Роман Зубачик та Олег Пона (м. Львів).

До складу журі конкурсу увійшли:

  • Антон Коломєйцев — начальник управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування Львівської міської ради, головний архітектор міста;
  • Олександр Шутюк — начальник відділу інвестиційних проектів ЛКП «Львівавтодор»департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури;
  • Юрій Столяров — архітектор, делегований член спілки архітекторів України, м. Львів;
  • Павло Сирватка — заступник начальника управління вуличної інфраструктури департаменту міської мобільності та інфраструктура;
  • Орест Олеськів — начальник управління транспорту департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури;
  • Роман Муляр — заступник головного інженера ЛКП “Львівелектротранс”, м. Львів.  
  • Ігор Могила — експерт з міської мобільності, сертифікований інженер-проектувальник;
  • Юліан Чаплінський — архітектор;
  • Ольга Криворучко — архітекторка, керівник архітектурної студії «urban ideas».

Вигулювання собак і влаштування пікніків заборонять на меморіальній площі у Львові

Мерія Львова анонсує проектування вулиць в мікрорайонах Під Голоском і Щурата

У Львові готують основу для нової дороги між Знесінням і Голоском: кого знесуть

У Львові склали карту багатоповерхівок, які мають збудувати в районі Збоїщів: хто і що дозволив

Кількадесят громадських просторів будуть облаштовані цього року у Львові, – ЛМР

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів