У Львові склали карту багатоповерхівок, які мають збудувати в районі Збоїщів: хто і що дозволив

13:00 29 грудня 2021 р.

Фото до новини

Львівська міська рада планує збудувати нову дорогу між районами - Знесіння і Голоско. За попередніми підрахунками-пропозиціями, для цього треба буде знести маєтки людей, яких переселили сюди після операції Вісла. Але, як вважають переселенці, дорога на місці їхніх осель і садів, не вирішить проблему комунікацій і корків в цьому районі.

Про це Dailylviv.com повідомила Христини Ткач, мешканка 3-го Топольного провулку:

"Ми, мешканці мікрорайону Голоско, а точніше шести Топольних провулків, вул. Гордієнка, вул. Топольна, вул. Замарстинівська, вже десятки років після операції «Вісла» були примусово переселені на цю територію, де зараз проживає вже 3-4 покоління. Залишивши все нажите майно з діда-прадіда на території теперішньої Польщі, нашим прадідам дали малі, непридатні для життя будиночки та приміщення і по кусочку землі.

Наші родини обжили ці ділянки, розбудували, створили благоустрій, виростили сад, також за свої кошти проводили газ, воду до своїх домівок і т.д., а в 60-х роках радянська влада по наших домівках промалювала червоні лінії, які внесла в генплан міста, як військову стратегічну дорогу. Ця дорога вела на танковий полігон, якого вже давно немає. З роками постійно генплан коректували, домальовуючи мости та тунелі по наших будинках та земельних ділянках. На даний час цей генплан є лише історією і не більше, оскільки довкола наших будинків збудовані багатоповерхівки, приватні мийки, автозаправка, приватні будинки і т.д. Мешканці цього немалого району за роки проживання розбудували і облаштували благоустрій своїх територій, вклавши багато праці, свого часу, здоров‘я та коштів в надії на краще подальше життя після здобуття Незалежності України".

За її словами, мер Львова Андрій Садовий перед виборами підтвердив: «Дорога, яка є промальована в генплані, є абсурдною і безглуздою та ще й з таким складним рельєфом. Їй тут ніколи не бути. Це неможливо". Після виборів ситуація змінила з точністю до навпаки. Дорогу планують будувати.

Христина Ткач переконана, що запропонована дорога проблем коруів ніяк не вирішить:

"Зараз затори з вул. Замарстинівської до ліцею №81, що на вул. Мазепи, такі, що мешканці Топольних провулків не можуть виїхати на Топольну, з Брюховичів від повороту Голосківського кладовища до Т-образного перехрестя на Замарстинівській, також із Замарстинівської до Варшавської, із Замарстинівської до Мазепи, із Замарстинівської до Липинського, попри храм Святого Йосафата, із Замарстинівської і Варшавської до кільця, що на проспекті Чорновола. То невже така бажана, новозапланована дорога буде розв’язкою чи порятунком, якщо вона додатково впреться в затор, який вже існує.  

Зрозумійте, дорога по наших домівках не вирішить питання заторів. Так само говорив нам п. Садовий А.І., коли приїжджав до нас на зустріч. То ж ми не збираємось змирюватись з черговим переселенням, або жити в постійному очікуванні скасування червоних ліній, для того, щоб ми могли приватизувати своє майно, яке належить нам з діда-прадіда і узаконити свою власність. Ми вважаємо, що прокладати дорогу по наших оселях - це аморально і неприпустимо".

Ексдепутат Львівської міської ради, який увійшов до складу створеної ЛМР у жовтні цього року робочої групи для облаштування сприятливих умов проживання у районі вул. І. Миколайчука та вул. В. Щурата (Збоїща) Роман Іванців, зазначив, що міська  рада та її виконавчий комітет приймаються рішення, які вже дають можливість збудувати тут додатково мінімум 57(!) нових багатоповерхівок.

А львів'янин Юрій Наконечний розмістив у Facеbook карту, на якій позначено нові багатоповерхові забудови. Власне заради них, як вважають мешканці мікрорайону, і готують знесення осель переселенців операції Вісла.

Тетяна Шевчук: "Чогось я думаю, що питання зовсім не у облаштуванні виїзду до (вулиці) Орлика. Питання у зелених територіях (поки що зелених) біля Топольних провулків. Які потроху теж викуповуватимуть. Готуються дороги для нових кварталів. Буде як у нас - ще кільканадцять будівників".

Валентина Миронівна: "Збудують нову дорогу, щоб забудовникам було легше будувати будинки попри неї".

Самобуд на вулиці Під Голоском у Львові ще можуть знести

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів