Біля торгового комплексу Спартак збудують ще один ЖК

09:08 21 травня 2021 р.

Фото до новини

Депутати Львівської міської ради 20 травня під час засідання сесії дозволили ТОВ «Дизайн-Майстер» змінити цільове призначення ділянки на вул. Топольна, 4 на будівництво та обслуговування багатоповерхового житлового будинку.

Про це інформують Наші гроші. Львів, пише Dailylviv.

Ділянка площею 0,4399 га призначена для обслуговування будівель виробничого призначення. У пояснювальній записці зазначено, що з 2019 року ТОВ «Дизайн-Майстер» орендувало цю територію для обслуговування виробничих будівель. Фірма займається виробництвом меблів і зареєстрована за тією ж адресою.

Під час засідання сесії виступив представник місцевої ініціативної групи Михайло Лишак із закликом не підтримувати зміну цільового призначення:

«У нашому районі це буде вже шостий ЖК. У нас тут, по-суті, немає ні доріг, ні шкіл додаткових, ні садочків. Єдина школа, яка тут є доступна в окрузі до цієї новобудови, це школа №71, яка може обслуговувати 1150 дітей. На сьогодні їх вже 1300. Вулиця Топольна в жахливому стані, а вона буде основною дорогою для обслуговування будівництва. За цією ж адресою вже побудовано інший житловий комплекс (Avalon Flex – ред.), де нам обіцяли 800 м2 для молодшої школи, при тому забудовник змінив свій рендер. З 5 корпусів, де в п’ятому якраз мала бути початкова школа, він змінив на 4 корпуси».

Перше голосування за це питання було провальним, рішення не прийняли.

Однак згодом, в кінці сесійного засідання, депутати проголосували за повторний розгляд семи питань включно з цим. Як зазначив секретар ради Маркіян Лопачак, Михайло Лишак представляє лише частину мешканців, а інші раніше скаржились на це виробництво. В результаті депутати вже навпаки успішно проголосували «за», рішення було прийняте.

Результати повторного голосування

Власниками ТОВ «Дизайн-Майстер» є Ірод Михайло та Іван (16% та 42%), Романинець Віктор (27% ) та Анізія Пилис (15%).

Чи там можна будувати житло

Ця територія за зонінгом належить до Г-4 (зони культурних спортивних та релігійних установ). Переважними видами забудови такої території є стадіони, концертні зали та спортивні клуби. Будівництво житла за зонінгом тут не передбачається. За генпланом ділянка, де змінюють цільове призначення, належить до території громадських центрів та комплексів.

Орієнтовне місцерозташування ділянки, цільове призначення якої змінюють

Це не перший випадок, коли у цьому районі всупереч зонінгу та генплану планують збудувати житло. На сусідню ділянку, у квітні 2019 року, виконком затвердив містобудівні умови на будівництво п’яти багатоквартирних будинків (тепер на візуалізаціях їх чотири). Забудовником стала компанія Avalon, а просував проєкт відомий львівський бізнесмен і політик Григорій Козловський.

Ця ділянка також належить до території громадських центрів за генпланом та до зони Г-4 за зонінгом. Реалізувати будівництво житла вдалось за допомогою розробки детального плану території. А точніше змін до нього. Тоді територію, де будує Avalon, як і ділянку, на яку зараз розробляє проєкт землеустрою ТОВ «Дизайн-Майстер», віднесли до зони Ж-4 (зона багатоповерхової житлової забудови). Зміни затвердив виконком, хоча зонування можуть змінювати лише депутати на сесії.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів