Квартал Під Голоском: виконком додав поверхів для забудовників

20:41 15 лютого 2021 р.

Фото до новини

Виконавчий комітет Львівської міської ради 12 лютого затвердив зміни щодо будівництва багатоповерхового кварталу на вул. Під Голоском, 4. Вони стосуються трьох секцій будівництва та передбачають збільшення висоти житла.

Про це інформують Наші гроші. Львів, пише Dailylviv.

Згідно зі змінами, три секції комплексу збільшать на 4,6 метри. Їхня висота становила 21 метр, однак виконавчий комітет збільшив її до 25,6 метрів. Відтак з новими змінами тут передбачено:

    чотири будівлі заввишки 21 метр;
    дві – висотою 14,5 метрів
    одна – 15 метрів
    три будівлі висотою 25,6 метрів
    один будинок на 33 метри
    багатоповерхівка висотою 39 метрів
    два висотні акценти – будівлі на 51 метр та 57,6 метрів.

Головний архітектор Львова Антон Коломєйцев пояснив редакції, що зміни до містобудівних умов та обмежень внесли через вилучення майбутньої шестиповерхової секції навпроти ЖК «Auroom Tower». Тепер мешканці зможуть використати її під озеленення, паркування або під інші потреби.

«В цьому житловому комплексі цю секцію було суттєво вкорочено в два рази, відповідно це дозволяє вилучити земельну ділянку з попереднього рішення виконавчого комітету. А так само було запропоновано в кількох секціях підняти на буквально поверх висоту, щоби компенсувати ті зміни», − зазначив Коломєйцев на засіданні виконавчого комітету.

Водночас, вилучивши одну ділянку для будівництва, виконавчий комітет не зменшив відсоток забудови комплексу – він залишився 37,4% для всієї забудови.

Білим кольором позначено вилучену ділянку будівництва майбутнього комплексу на вул. Під Голоском, 4 (джерело: містобудівний розрахунок)

Заступниця голови ОСББ «Під Голоском, 4б», мешканка ЖК «Auroom Tower» Тетяна Шевчик розповіла редакції, що про забудову ділянки навпроти цього комплексу мешканці дізналися в травні минулого року.

«Нам вдалося відстояти свою ділянку – і справді до нас дослухалися, забрали шестиповерхову секцію. Однак ми переконані, що забудовник все одно отримає свій об’єм, тим паче, що проєкту нового будівництва ще ніхто не бачив», − зазначила Тетяна Шевчик.

Про будівництво

Поточні зміни – вже другі для житлового комплексу на вул. Під Голоском, 4. Загалом забудовники ТОВ «Львів Буд Покізол» та ТОВ «Ріел-Майно» збудують тут майже 44 тис. кв. метрів житла, хоча раніше цей комплекс передбачався значно меншим.

Під час отримання перших містобудівних умов та обмежень в жовтні 2018 року йшлося про будівництво двох 10-поверхівок висотою 35 метрів та трьох 9-поверхівок висотою 32 метри. Однак в квітні 2020 року виконавчий комітет значно збільшив висоту будинків, а відтак збільшив площу забудови на 8,5 тис. кв. метрів.

Про забудовників

Згідно з новими змінами, будувати житловий комплекс будуть два забудовники – «Ріел-Майно» та «Львів Буд Покізол». Натомість з містобудівних умов та обмежень вилучили підприємця Станіслава Крупського. Він був замовником будівництва ЖК «Auroom Tower» на ділянці, де і мали будувати шестиповерхову секцію нового комплексу.

Співвласником «Ріел-Майнео» є ресторатор та брат колишнього члена виконкому Львівської міської ради Ореста Печенка – Руслан Печенко. Він також зводить ЖК Resident Hall на вулиці Городоцькій, 226А.

Сама ж компанія «Львів Буд Покізол» належить колишньому львів’янину, а тепер громадянину Канади, Андрію Лозинському. Він свого часу заснував чи не першу у Львові  консалтингову компанію для допомоги емігрантам «Еміграційний Міст –Україна». Другим засновником є Роман Жишко, який також володіє заводом з виробництва пінопласту.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів