Суд заборонив будувати житло на території недобудованої школи у Брюховичах

16:08 9 грудня 2022 р.

Фото до новини

Львівський апеляційний суд заборонив здійснювати будь-яке будівництво на території недобудованої школи у Брюховичах, яку колишня місцева влада віддала під забудову житлом. Відповідне рішення суд прийняв на засіданні 5 грудня.

Про це повідомив заступник міського голови Львова з питань містобудування Любомир Зубач, пише Dailylviv.com.

«Напередодні своєї ліквідації Брюховицька селищна рада дуже "ефективно попрацювала": за один місяць встигла списати з балансу приміщення недобудованої школи, віддати безоплатно земельну ділянку площею 4,6 га у центрі селища якійсь громадській організації і навіть видати їй містобудівні умови на побудову фактично торгово-розважального центру», – написав у соцмережах заступник міського голови Львова з питань містобудування Любомир Зубач.

Організація декларувала, що планує збудувати на цій землі реабілітаційний центр для ветеранів війни. Однак, як з'ясувалося, центр реабілітації мав займати лише 500 м кв. із 44000 м кв. загальної площі нового будівництва.

Нагадаємо, наприкінці жовтня забудовник без відповідних на те дозволів почав активну підготовку до будівництва на території недобудованої школи у Брюховичах, що на вул. Широкій, 2. Відтак місто демонтувало незаконно встановлену огорожу та звернулося до суду.

Львів заблокував приватне будівництво у Брюховичах на території недобудованої школи

Незаконне будівництво в Брюховичах на 3,4 га: Львів демонтував огорожу (відео)

У Брюховичах зупинили вирубування дерев під нове будівництво. Скликали комісію з НС (відео)

Пришкільними гектарами у Брюховичах заволоділи колишні однопартійці Садового

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів