Брюховицька селищна рада розбазарює майно селища, – юрист

15:34 16 січня 2015 р.

Фото до новини

Брюховицька селищна рада останнім часом активно займається знищенням об’єктів рекреаційного значення та ландшафту Брюховичів.


Відео: Львівський прес-клуб

Порушення мають масовий характер. Органи місцевої влади жодним чином не намагаються зупинити їх. А навпаки, своїми незаконними рішеннями потурають порушенням в екологічній сфері. 

Про це на прес-конференції у Львівському прес-клубі на тему: «Терор в Брюховичах: підпали, отруєння, залякування. Хто і за що їх організовує і чому мовчать правоохоронці?» заявила юрист Ярина Остапик.

– До прикладу, територія озера впродовж року активно засипається будівельними відходами з метою забудови прибережної захисної смуги. А в прибережній захисній смузі на даний момент, на самому березі озера, активно будуються невідомі споруди. Близько трьох сотих озера було засипано будівельними відходами. Ініціативна група звернулася з заявами до різних правоохоронних органів, в тому числі й з заявою про вчинення злочину – самовільне захоплення земельної ділянки. І жодної відповіді на заяви немає, – каже юрист.

Друге порушення, яке намагається попередити громадськість, це продаж землі піонерського табору «Ластівка».

– На попередньому засіданні Брюховицької селищної ради в порядок денний було включено питання про надання ТзОВ «Брюховицький гай» земельної ділянки площею 4,4 га під обслуговування нежитлових приміщень. При тому нежитлові приміщення, які належать «Брюховицькому гаю», займають площу 15 сотих. Тобто селищна рада планувала надати площу в 20 разів більшу. Хоча згідно з Земельним кодексом мала би надати тільки земельні ділянки, які перебувають під приміщенням, – каже Ярина Остапик.

Також, згідно з генеральним планом Брюховичів, тут дозволено будувати будинки не вище п’яти поверхів. А останнім часом тут намагаються споруджувати вищі будинки, чим також порушують законодавство.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів